Τετάρτη, 11 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά 15,4% από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΝΔ με διαφορά 15,4% από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Το νέο πολιτικό σκηνικό μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της GPO.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της GPO για το Star σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει προβάδισμα 15,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Τα ποσοστά συγκεκριμένα είναι: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά 2%.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι πρώτος με μικρή διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 40% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασελάκη, η οποία οδήγησε σε νέες εσωκομματικές εκλογές. Συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί το 57,4%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7% και ακολουθούν: Παύλος Πολάκης 7,4%, Όλγα Γεροβασίλη 4,7%, Νικόλας Φαραντούρης 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος 1,2%.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 35,2% θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί Πρόεδρος, ενώ το 59% προτιμά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 78,7% θεωρούν ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί η μεταναστευτική πολιτική.

Υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%.

Ως προς τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θετικά τις αποτιμά το 39.2%, ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά. Πάντως, το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ το 33,3% τις κρίνει θετικά.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%.

Σε σχέση με το τι πιστεύουν οι πολίτες μετά τις οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, πάνω από το 60% δεν είναι αισιόδοξοι.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση, αυτήν της Interview για την εφημερίδα Political, η ΝΔ ήταν μπροστά 11,2 ποσοστιαίες μονάδες από το δεύτερο κόμμα που ήταν το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πέσει στην 5η θέση με 9,5% πίσω από Ελληνική Λύση και ΚΚΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις