Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 15 μονάδων της ΝΔ – Πού κυριαρχεί ο Μητσοτάκης

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open το βράδυ της Παρασκευής (5.4.24), ενόψει των ευρωεκλογών.

Στο δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB ο Δημήτρης Μαύρος ανέλυσε την πρόθεση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, τα δεδομένα από τις διαρροές των ψηφοφόρων των κομμάτων μετά τα τελευταία γεγονότα, αναφέρθηκε στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών αλλά και την αντιμετώπιση των θεμάτων της οικονομίας, της καθημερινότητας, της εξωτερικής πολιτικής και της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση και με αναγωγή στο σύνολο, ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13,4%, το ΚΚΕ 8,1%, η Ελληνική Λύση 9,9%, η Νίκη 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%, οι Σπαρτιάτες 2,1%, η Νέα Αριστερά 3,8%, το ΜέΡΑ25 1,9%, η Φωνή Λογικής 1,8% και οι Δημοκράτες 1,6%.

Στα θέματα οικονομίας, καθημερινότητας, εξωτερικής πολιτικής και απονομής δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης έχει άνετο προβάδισμα έναντι του Στέφανου Κασσελάκη, που είναι δεύτερος σε όλες τις κατηγορίες, μπροστά από τον κ. Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, πλην των εξωτερικών θεμάτων, τα ποσοστά του πρωθυπουργού είναι μικρότερα από από αυτά που συγκεντρώνει ο «Κανένας», σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μέτρησης της MRB. 

Η συσπείρωση της ΝΔ τον Ιανουάριο ήταν περίπου στο 75%, το ίδιο και τον Φεβρουάριο, αλλά τον Απρίλιο έπεσε στο 71,2%. Αντίθετα, τα άλλα δύο κόμματα ανέβηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ από 48,2 και 48,5 στο 621,1 και το ΠΑΣΟΚ από 62,7 και 62,6 στο 76,6%

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης: «Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη και Τραμπ εν ευθέτω χρόνο – Σταθερά καλή σχέση και ανοιχτοί δίαυλοι με τις ΗΠΑ»
«Είναι ήδη δομημένη η σχέση από την πρώτη θητεία του Αμερικανού Προέδρου. Νομίζω ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί όταν θα υπάρξει και η δεύτερη συνάντηση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ
Δημοσκόπηση Real Polls: 19,9% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ με άλλο αρχηγό, 70,2% λέει όχι σε νέο κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα
Το 29,8% θεωρεί ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει τις πιο ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας είναι το κόμμα το οποίο «κερδίζει» τις προτιμήσεις των πολιτών λόγω της αρχηγού του
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Με μεγάλη προχειρότητα το πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ – Θα απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι που υποκύπτουν σε λάθη
«Στον νέο νόμο που θα φέρουμε στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Απριλίου θα περιλαμβάνονται και απολύσεις για δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι υποκύπτουν σε λάθη»
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης στη Βουλή
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ετοιμάζομαι κάθε μέρα και δουλεύω για τη στιγμή που θα γίνω πρωθυπουργός»
«Συζητάω με τον εαυτό μου την ιδέα της πρωθυπουργίας και το βλέπω κυρίως ως ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα από πολλούς πολίτες, και ιδιαίτερα από νέες γυναίκες και κορίτσια»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 9