Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: «Τρέμουν» για δύσκολο χειμώνα οι πολίτες και περιορισμό βασικών αναγκών

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc (δείτε εδώ το πρώτο μέρος).

Οι πολίτες τρέμουν την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις τον φετινό χειμώνα σε ποσοστό 83,6% ενώ ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά με 48%, ο πόλεμος στην Ουκρανία με 38%, η εγκληματικότητα με 29,9% και το μεταναστευτικό με 20,1%.

dimoskopisi marc dimoskopisi marc

Στο ερώτημα ποιες είναι οι προσδοκίες για το χειμώνα το 45,5% λέει θα περιορίσουμε βασικές ανάγκες, το 36% με δυσκολίες αλλά θα αντεπεξέλθουμε, το 11,1% δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε ενώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λέει το 6,7%.

dimoskopisi marc

Στην ερώτηση που να δώσει μεγαλύτερο βάρος η κυβέρνηση για να μειώσει τις τιμές το 60,9% λέει θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα ενώ το 34% σούπερ μάρκετ.

dimoskopisi marc

Η φράση που ταιριάζει περισσότερο στην κυβέρνηση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι η εξής: Προσπαθεί αλλά θα μπορούσε περισσότερο το 39,1%, κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί με 22,4%, είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση το 19,8% και κινείται σε λάθος κατεύθυνση το 17,8%.

dimoskopisi marc

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση το 45,8% λέει τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, περίπου τα ίδια το 29% και καλύτερα το 21,2%.

dimoskopisi marc

Στο τι κυβέρνηση προτιμούν το 31,1% ζητά αυτοδυναμία ΝΔ ενώ το 12,5% αυτοδύναμη ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργασία με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 21,8% ενώ με τη ΝΔ το 16,6%.

dimoskopisi marc dimoskopisi marc

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 νέες πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου