Πολιτική

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Στις 17,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών

Προβάδισμα 17,7 μονάδων στη ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» σήμερα Κυριακή (7.4.24) ενόψει των ευρωεκλογών.

Δύο μήνες πριν τις ευρωκάλπες του Ιουνίου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,8%, ενώ μαίνεται ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση.

Ανοικτή παραμένει και η τέταρτη θέση καθώς Ελληνική Λύση και ΚΚΕ είναι κοντά, ενώ πάνω από το όριο του 3% βρίσκονται η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,1%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13%, η Ελληνική Λύση 10,3%, το ΚΚΕ 9,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,2%, η Νέα Αριστερά 4%, η Νίκη 3,5% και οι Σπαρτιάτες 3,3%.

dimoskopisi

Στην ερώτηση «αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», η ΝΔ λαμβάνει 33,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,45, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,5%, η Ελληνική Λύση 10,6%, το ΚΚΕ 9%, η Πλεύση Ελευθερίας 4%, η Νέα Αριστερά 4,1%, η Νίκη 3,5% και οι Σπαρτιάτες 2,8%.

Το 62% των πολιτών θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση πως το 33% υποστηρίζει πως η Ελλάδα προχωράει σωστά.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το 29%, που δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο, ενώ το 30% νιώθει λίγο ικανοποιημένο και το 41% καθόλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρεκόρ 25ετίας σε νέες θέσεις απασχόλησης – Η Ελλάδα προοδεύει
«Δημιουργούμε μέρα με τη μέρα μια πιο δίκαιη και καλύτερα αμειβόμενη αγορά εργασίας, με στόχο τα 950 ευρώ κατώτατο μισθό και τα 1.500 ευρώ μέσο μισθό έως το 2027» - Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 3
Μάκης Βορίδης: Είναι δυνατόν να κάνεις εγκληματική ενέργεια με νόμιμες πράξεις;
«Το "έγκλημα" μου είναι ότι συμφώνησα με την υπηρεσιακή εισήγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εφαρμογή μιας Υπουργικής Απόφασης, αυτή της τεχνικής λύσης, και ότι ζήτησα την παραίτηση του προέδρου του οργανισμού»
Ο Μάκης Βορίδης 33