Site icon NewsIT

Δημοσκόπηση: Δέκα μονάδες η διαφορά – Ποια κόμματα δεν μπαίνουν στη Βουλή

06.09.2016 | 06:59
Δημοσκόπηση: Δέκα μονάδες η διαφορά – Ποια κόμματα δεν μπαίνουν στη Βουλή

Η νέα δημοσκόπηση δείχνει διευρυμένη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά και μάχη για την είσοδο στη Βουλή για τα περισσότερα από τα κόμματα, με δύο από αυτά, βάσει πάντα της δημοσκόπησης να μένουν εκτός.

Η δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ στην πρόθεση ψήφου φέρνει τον  ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα με ποσοστό 17,5% και 10 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία που φτάνει στο 27,5%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,5%, ενώ στην τέταρτη θέση ισοδυναμούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με ποσοστό 5,5%. Μάλιστα, το κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει άνοδο από την προηγούμενη δημοσκόπηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Επόμενο κόμμα στη δημοσκόπηση είναι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που συγκεντρώνει ποσοστό 3,5% και μπαίνει στη Βουλή. Αντίθετα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως εάν είχαμε την Κυριακή εκλογές δεν θα έμπαιναν στη Βουλή συγκεντρώνοντας 2%. Απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά που συγκεντρώνει το Ποτάμι με 1,5%.

Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά και στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση “Ποιό κόμμα πιστεύετε πως θα βγει πρώτο στις ερχόμενες εκλογές. Το 52,5% θεωρεί πως θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία και μόλις το 18,5% πιστεύει πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 22% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 19%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εντυπωσιακά μεγάλο είναι το ποσοστό των πολιτών 81% που εκτιμά πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 85,5% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης.

Το εντυπωσιακό είναι πως εξίσου δυσαρεστημένοι είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε ποσοστό 72,5%.

Φυσικά από τη δημοσκόπηση δεν θα μπορούσε να λείπει και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Οι πολίτες εμφανίζονται έντονα καχύποπτοι για τη διαδικασία δημοπράτησης των καναλιών, με το 64% να δηλώνει πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version