Πολιτική

Δημοσκόπηση: Διαφορά «μαμούθ» της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και… δαγκωτό Μητσοτάκης

24 ποσοστιαίες μονάδες… μπροστά στην πρόθεση ψήφου είναι η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το βαρόμετρο της Opinion Poll στην Α’ Αθηνών. Στην δημοσκόπηση, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών εγκρίνουν τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το 41,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΝΔ εάν διεξάγονταν εκλογές την προσεχή Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 3,4%, το ΚΚΕ 4,2%, η Ελληνική Λύση 1,6%, η ΜέΡΑ 25 καταγράφει 1,5%, 2,2% το κόμμα Κασιδιάρη, «θα απείχα» απαντά το 4,4%, λευκό απαντά το 1,8%, άκυρο σημειώνει το 0,7%, η απάντηση του 12,9% είναι ότι δεν έχει αποφασίσει, ενώ το 6,1% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ και το 2,2% δηλώνει άλλο κόμμα, ενώ κρίνουν στην δημοσκόπηση αποτελεσματικότερη και την πρότασή του για την έξοδο από την κρίση.

Η δημοσκόπηση “βγάζει” δημοσκόπηση… δαγκωτό

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού το 76% των ερωτώμενων συνολικά απαντά πολύ (39%) ή αρκετά (37%) ικανοποιημένοι, ενώ το 23% συνολικά λίγο (14%) και το καθόλου (9%). 1% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση πόσο αισιόδοξοι είναι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και στο επόμενο διάστημα το 58% των ερωτώμενων συνολικά απαντά πολύ (40%) ή αρκετά (18%), ενώ το 39% συνολικά λίγο (26%) ή καθόλου (13%). 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Φάκελος οικονομία

Σε ό,τι αφορά το πόσο εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της οικονομίας, το 46% απαντά πολύ (25%) και αρκετά (21%), ενώ το 52% συνολικά λίγο (29%) ή καθόλου (23%). 2% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Click4more: «Κατέστρωσαν»… στρατηγική Μητσοτάκης και Αναστασιάδης ενόψει… Μισέλ και Μπορέλ

Στην ερώτηση ποια από τις προτάσεις εξόδου από την οικονομική κρίση κρίνουν πιο ρεαλιστική και αποτελεσματική το 42% των ερωτώμενων απαντά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το 10,8% του Αλέξη Τσίπρα. Καμία από τις δύο απαντά το 27,3%. 19,9% των ερωτώμενων δηλώνουν δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 55% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 21% προς τη λάθος, το 19% ούτε προς τη σωστή ούτε προς τη λάθος. Το 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 55% των ερωτωμένων θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 14,8% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 27,8% κανέναν από τους δυο. 2,3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πέρασε με 277 «ναι» η σύσταση προανακριτικής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο και το μπάζωμα στα Τέμπη
Η Επιτροπή θα αριθμεί 27 μέλη, εκ των οποίων τα 14 θα είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και τα υπόλοιπα 13 μέλη θα προέρχονται κατά αναλογία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Βουλή
Νίκος Ανδρουλάκης: Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είναι κοινωνικό αίτημα
«Οι μαζικές συγκεντρώσεις του ελληνικού λαού είναι η απαίτηση του να νικήσει το φως και όχι το σκοτάδι. Να νικήσει η αλήθεια και όχι η συγκάλυψη. Να κερδίσει η δικαιοσύνη και όχι η ατιμωρησία»
Νίκος Ανδρουλάκης