Παρασκευή, 5 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Η λιτότητα θα συνεχιστεί πιστεύει το 89%

δημοσκόπηση
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Μπορεί το πρόγραμμα να τελείωσε και η κυβέρνηση επιμένει ότι τα Μνημόνια τελείωσαν, αλλά δεν το πιστεύουν και οι πολίτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τη ΓΣΕΕ δείχνει πως σχεδόν 9 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι οι μέρες της λιτότητας όχι μόνο δεν τελείωσαν αλλά θα συνεχιστούν. Η δημοσκόπηση έγινε στο διάστημα από 28 έως 30 Αυγούστου, τηλεφωνικά, σε 1.003 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Σχεδόν οι 9 στους 10 ερωτηθέντες (89%) πιστεύουν ότι η λιτότητα στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου, μέσω των υφιστάμενων συμφωνιών. Μόλις το 7% δηλώνει ότι το τέλος του Μνημονίου θα σημάνει και το τέλος των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα.

δημοσκόπηση

Στην ερώτηση για την πορεία της χώρας, τα πράγματα επίσης δεν είναι ιδιαίτερα… αισιόδοξα. «Κατά τη γνώμη σας η χώρα μας αυτή την περίοδο κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;», ήταν η ερώτηση. Το 67% απάντησε “προς τη λάθος κατεύθυνση”, το 27% έχει διαφορετική άποψη και το 6% επιλέγει το “δεν ξέρω, δεν απαντώ”.  

Το 41% των ερωτηθέντων αντιμετωπίζει ουδέτερα την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, με το 30% να απαντά ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη και το 25% να τη χαρακτηρίζει αρνητική.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις