Πέμπτη, 3 Οκτ.
27oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Μπροστά 8% η ΝΔ – Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση: Μπροστά 8% η ΝΔ – Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Την ώρα που ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με θέμα τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μια ακόμη δημοσκόπηση έρχεται στο φως. Και αυτή δίνει σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πρόθεση ψήφου, προηγείται με 7%, καθώς λαμβάνει ποσοστό 27% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ στην σε έρευνα που έκανε η εταιρία Pulse για το iefimerida.gr στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.261 ατόμων, σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην πρόσθεση ψήφου με αναγωγή, το προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει στο 8%, με τα ποσοστά να διαμορφώνονται: 30,5% η Νέα Δημοκρατία και 22,5% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, στην πρόθεση ψήφου, τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7% και ακολουθούν στην τέταρτη θέση η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και το ΚΚΕ με 5,5%. Στο 3% είναι το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων και ακολουθούν: Το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 8%, άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4% και «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ» ήταν η απάντηση που έδωσε το 5% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι ερωτηθέντες «ψηφίζουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 9%, λαμβάνοντας 31% έναντι 22% του πρωθυπουργού. Και αυτή τη φορά, πάντως, η επιλογή «κανένας» έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό (42%).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως κέρδισε και τις εντυπώσεις σε ΔΕΘ. Στην έρευνα της Pulse και στο ερώτημα «Αξιολογώντας την παρουσία και την ομιλία και των δυο στη ΔΕΘ, γενικά, ποιος θα λέγατε ότι πήγε καλύτερα;», το 23% απαντά Μητσοτάκης, το 16% «μάλλον Μητσοτάκης», το 12% Τσίπρας και το 7% «μάλλον Τσίπρας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε