Πολιτική

Δημοσκόπηση: Οι Γάλλοι πιστεύουν πως ο Τσίπρας “θα κερδίσει το στοίχημα”

Σχεδόν έξι στους δέκα Γάλλους (59%) εκτιμούν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα κερδίσει το μπρα ντε φερ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίζοντας την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με πιο ευνοϊκούς όρους απ’ ό,τι έχει προβλεφθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa για την εφημερίδα Parisien.

Το 39% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βγει νικητής.
Η πλειοψηφία των Γάλλων, ακόμη και οι περισσότεροι υποστηρικτές της δεξιάς (54% έναντι 44%), εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα «κερδίσει το στοίχημα».

Το 60% των υποστηρικτών της ευρείας Αριστεράς στη Γαλλία εκτιμούν, μάλιστα, ότι ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Εμανουέλ Βαλς και άλλοι σοσιαλιστές ηγέτες «εμπνέονται» από το «μοντέλο Τσίπρα».

Στην ίδια δημοσκόπηση, πάντως, το 66% θεωρεί πιο δημοφιλή τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, από τον Τσίπρα (32%). Η Άνγκελα Μέρκελ απολαμβάνει ένα συντριπτικό ποσοστό αποδοχής στους υποστηρικτές της δεξιάς (85%) σε σύγκριση με τους υποστηρικτές της αριστεράς (49%).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Ιουλίου για την Parisien ‘Aujourd’hui-en-France με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 Γάλλων ηλικίας 18 ετών και άνω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Το τελετουργικό για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης
Κατά την άφιξη του Κωνσταντίνου Τασούλα αύριο το πρωί στη Βουλή, στρατιωτικό Άγημα και στρατιωτική μπάντα θα αποδώσει τιμές και θα ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Νίκος Ρωμανός: «Πυρά» σε ΠΑΣΟΚ για «συριζοποίηση» μετά από ανακοίνωση της νομαρχιακής Ζακύνθου «να πάρουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους»
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «επικροτεί τη στάση των τοπικών στελεχών του στη Ζάκυνθο που προτρέπουν τους πολίτες σε αυτοδικία;» ρωτά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
Ο Νίκος Ρωμανός