Παρασκευή, 2 Αυγ.
27oC Αθήνα

Δημοσκόπηση – Ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών;

Δημοσκόπηση – Ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών;

Στο νήμα πριν την κάλπη θα αναδειχθεί ο νικητής των εκλογών Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους αναλυτές, καθώς οι δημοσκοπήσεις της προεκλογικής περιόδου έδειξαν ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. 

Παράλληλα, οι ίδιοι δεν αποκλείουν εκπλήξεις, καθώς εκτός από την μάχη που δίνουν οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την επικράτηση στις εκλογές, αναμένεται να έχουμε θρίλερ και για την τρίτη θέση, η οποία θα κρίνει και τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Ένα άλλο ζητούμενο είναι αν η επόμενη Βουλή θα είναι οχτακομματική ή εννιακομματική, καθώς μετά την σύναψη της συμφωνίας με τους δανειστές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προχώρησε στην δημιουργία νέου κόμματος, ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ενισχυμένα τα ποσοστά του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη. 
Το σύνολο των δημοσκοπήσεων απέδειξε ότι είχαμε μετακινήσεις ψηφοφόρων μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που είχαμε από τις προηγούμενες εκλογές του Ιανουαρίου, όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους μέχρι να καταλήξει στη σύναψη συμφωνίας. 
Έτσι, οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν ποιον θεωρούν κατάλληλο για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου, καθώς το δίλημμα «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» έχει καταρρεύσει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε