Σάββατο, 20 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Δίχασε την Επιτροπή Δεοντολογίας η Ελένη Αυλωνίτου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επεισοδιακή η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με θέμα την άρση ή μη της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν προσπάθεια «ομπρέλας» από τους βουλευτές της πλειοψηφίας με στόχο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μην ελέγχει από την Δικαιοσύνη για αξιόποινη πράξη που είχε σημειωθεί πριν την εκλογή και της και δεν έχει σχέση με την πολιτική της ιδιότητα.

Η υπόθεση αφορά επεισόδιο που συνέβη το 2012 με πρωταγωνιστές τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) του ΟΑΚΑ κ. Σταύρο Χάντζο και την τότε ερευνήτρια του Κέντρου κυρία Ελένη Αυλωνίτου. Οι δυο πρωταγωνιστές της υπόθεσης έχουν αλληλομηνυθεί με τον κ. Σταύρο Χάντζο να κατηγορεί την κυρία Ελένη Αυλωνίτου για χειροδικία -κατήγγειλε ότι τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ- και την κυρία Ελένη Αυλωνίτου τότε να είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο. 

Η υπόθεση όμως, μετά την εκλογή της το 2012 στο αξίωμα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ διαβιβάστηκε από την Δικαιοσύνη στην Βουλή, προκειμένου εκείνη να αποφασίσει εάν θα έπρεπε να αρθεί ή όχι η βουλευτική της ασυλία και να δικαστεί.
Κατά τη σημερινή εξέταση της δικογραφίας από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, παρέσθει και σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της υποστηρίζοντας ότι η δίωξη σε βάτος της είχε πολιτικά κίνητρα.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, εξέφρασαν όμως διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το μέλος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, εξέφρασε την άποψη πως εδώ έχουμε μήνυση για αδίκημα χειροδικίας και όχι κάποια συκοφαντική δυσφήμιση που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ως κίνητρο έχει πολιτικά ελατήρια. Άποψη που ενισχύθηκε περεταίρω όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι και αυτή από την πλευρά της έχει μηνύσει τον αντίδικό της και η εκδίκαση της δικής της μήνυσης έχει οριστεί να γίνει αύριο.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τότε υποστήριξαν πως ένας ακόμα λόγος για την γνωμοδότηση της Επιτροπής να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας της κυρίας Ελένης Αυλωνίτου είναι και αυτός της ισονομίας των δύο διαδίκων.

Άποψη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που έδειξε να βρίσκει έδαφος και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Αντιπροέδρου της Βουλης κ. Τάσο Κουράκη καθώς και σε ένα ακόμα μέλος – βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που στην ψηφοφορία που είχε ξεκινήσει τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας.

Διαφορετική όμως άποψη – και ενώ η διαδικασία της ψηφοφοορίας ήταν σε εξέλιξη- εξέφρασε ο π΄ρωην υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος διέκοψε την διαδικασία και υποστήριξε ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να εξετάσει την προστασία νυν βουλευτών, οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα.

Η παρέμβαση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η απόφαση της Επιτροπής για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη συνεδρίαση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε