Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Τα “δώρα” του Πούτιν προς τον Αλέξη Τσίπρα – Οι Ρώσοι μιλούν για ψυχρή σχέση της Αθήνας με τις κυρώσεις

Τα “δώρα” του Πούτιν προς τον Αλέξη Τσίπρα – Οι Ρώσοι μιλούν για ψυχρή σχέση της Αθήνας με τις κυρώσεις

– Ο εκπρόσωπος του Πούτιν ξεκαθάρισε πως φυσικά θα συζητηθεί η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας
– Σημείωσε με νόημα πως η Αθήνα έχει εξαιρετικά ψυχρή σχέση προς τις κυρώσεις προς τη Ρωσία
– Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πούτιν θα προτείνει στον Τσίπρα την ίδρυση ελληνορωσικών εταιρειών για τα αγροτικά προϊόντα
– Οι ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν με εχθρότητα την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία

H πολυσυζητημένη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία έχει προκαλέσει οργή και ανησυχία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πολλά σενάρια υπάρχουν για τα δώρα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Mega, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει ένα πακέτο δώρων προς τον Αλέξη Τσίπρα και στο οποίο αναμένεται να υπάρχει και η έξοδος από το εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων που εισάγει η Ρωσία από την Ελλάδα.

Μάλιστα, υπάρχει η πληροφορία πως τουλάχιστον 20 ελληνικές εταιρείες θα ελεγχθούν από τις ρωσικές αρχές, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εξόδου από το εμπάργκο.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, η Ρωσία να προτείνει προς τον έλληνα πρωθυπουργό τη δημιουργία μικτών ελληνορωσικών εταιρειών, οι οποίες θα επεξεργάζονται αγροτικά προϊόντα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η Ρωσία να προχωρήσει σε μία κίνηση έκπληξη και να χαρίσει στην Ελλάδα τα πρόστιμα για τη μείωση της κατανάλωσης του ρωσικού φυσικού αερίου που την περασμένη χρονιά στην Αθήνα έφτασε το 40%.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, κ. Πεσκόφ ξεκαθάρισε πως δεν θα μπορούσε να λείψει από τη συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ενώ επανέλαβε πως δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα της Αθήνας προς τη Μόσχα για οικονομική βοήθεια.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί πως θα συζητηθούν εκτενώς οι ευρωπαίκές κυρώσεις κατά της Μόσχας, με τον κ. Πεσκόφ να λέει πως η Αθήνα έχει μία εξαιρετικά ψυχρή σχέση προς τη συγκεκριμένη πολιτική.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε