Site icon NewsIT

«Δώρο» στον Σαμαρά μια Σύνοδος Κορυφής στην Αθήνα; “Κερασάκι” και η επίσκεψη Μέρκελ

22.02.2014 | 14:06
«Δώρο» στον Σαμαρά μια Σύνοδος Κορυφής στην Αθήνα; “Κερασάκι” και η επίσκεψη Μέρκελ

Ενέσεις στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά ενόψει των ευρωεκλογών θέλουν να δώσουν Βρυξέλλες και Βερολίνο γι’ αυτό και υπάρχουν σκέψεις να φιλοξενηθεί Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στην Αθήνα αλλά και να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο η Άνγκελα Μέρκελ!

Όλα γίνονται ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης του Μαΐου και σύμφωνα με όσα δημοσιεύει Το Βήμα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θέλει να τονίσει την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας.

Αν τελικά γίνει στην Ελλάδα Σύνοδος της Ε.Ε. θα φιλοξενηθεί και ειδική Σύνοδος του ΕΛΚ, παρουσία και της Μέρκελ

Όπως αναφέρεται, η διεξαγωγή μιας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και όχι στις Βρυξέλλες ως είθισται, θα ισοδυναμεί με πολιτική στήριξη προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Μάλιστα, αυτή η Σύνοδος Κορυφής συζητείται να γίνει το πρώτο 10ημερο του Μαΐου, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές δηλαδή.

Παράλληλα, αναμένεται να έρθει στην Αθήνα και μάλιστα μέσα στον Μάρτιο η Άνγκελα Μέρκελ.

Σε περίπτωση που η εισήγηση για Σύνοδο Κορυφής στην Αθήνα γίνει δεκτή, η κυβέρνηση θα περιμένει δηλώσεις υποστήριξης της πολιτικής της, ώστε να “κερδίσει” πόντους ενόψει των ευρωεκλογών κι όχι μόνο.

Από τη ΝΔ θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί το- κατά το Μέγαρο Μαξίμου-αντιευρωπαϊκό προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Μέσα στον Μάρτιο θα γίνει στην Αθήνα και η 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Πόλεων και των Περιφερειών στο Μέγαρο Μουσικής. Κι εκεί, θα παραστούν ο νυν πρόεδρος της Κομισόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τους Σοσιαλδημοκράτες, Μάρτιν Σουλτς, ο Βέρνερ Χόγιερ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε, Ραμόν Λουίς Βαρκάθελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανός πρόεδρος: Πονάω για όσα κάναμε στους Έλληνες

Σόρος: Οι Γερμανοί τα έκαναν “μαντάρα” στην Ελλάδα

Η Ελλάδα “σπέρνει” τη διχόνοια ανάμεσα σε Μέρκελ και Σόιμπλε – Έτοιμος για αντάρτικο ο γερμανός υπουργός εάν επιβεβαιωθεί το πλεόνασμα

Βερολίνο: Έχουμε σχέδιο βοήθεια για την Ελλάδα

”Ο Τσίπρας θα αντιμετώπιζε Μέρκελ και τρόικα με περισσότερο τσαγανό”

Αρνητικοί οι Έλληνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά “αγαπούν” το ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version