Σάββατο, 20 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Σαμαράς: “Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο” – Όλα όσα έγιναν στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει αυστηρό μήνυμα στους “δελφίνους”, η Ντόρα Μπακογιάννη το… αγνοεί και απαιτεί αλλαγή ηγεσίας και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος της απαντάει κάνοντας αναφορά σε “αρχηγίσκους της δεκάρας”. Μια ωραία ατμόσφαιρα!

Κλείνοντας την συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: “Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο, δεν με έβλεπε ούτε το σπίτι μου, δεν υπολόγισα ούτε το πρόβλημα υγείας, έβλεπα μπροστά μου μόνο την Ελλάδα. Και βέβαια μπορούσα να κάνω και τούτο και εκείνο και το άλλο, αλλα η χωρα κινδύνευε και βλέπουμε τώρα, οτι πράγματι οι κίνδυνοι που επισημαίναμε ήταν πραγματικοί. Χρειαζόμασταν αυτόν τον ενάμιση χρόνο για να βγούμε απο το τούνελ, και τώρα μας ξαναβάζουν στο τούνελ. Όποιος για μια στιγμή μπει στη θέση μου, θα καταλάβει”.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη σημερινή της ομιλία, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ απευθυνόμενη στον Αντώνη Σαμαρά τον κατηγόρησε πως φοβάται το συνέδριο για να μην τεθεί θέμα ηγεσίας. «Με ένα έκτακτο συνέδριο ή ο Σαμαράς θα βγει ενισχυμένος ή θα υπάρξει νέος ισχυρός αρχηγός», τόνισε. Ενδεικτικό του κλίματος, είναι ότι η ομιλία της Μπακογιάννη δίχασε… το ακροατήριο. Άλλοι χειροκροτούσαν κι άλλοι διαμαρτύρονταν.

Σφοδρή κριτική σε όσους δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας στη ΝΔ, θέτοντας θέμα συνεδρίου, άσκησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, και από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη: “Κάποιοι με ψέματα θέλουν τη φατσούλα τους στα ΜΜΕ και επικαλούνται τάχα μου το συνέδριο. Οι αρχηγίσκοι της δεκάρας (…) Τι λες κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που παραιτήθηκε ο κάθε αρχηγός της ΝΔ μετά από κάθε ήττα! Το 2000 ο Κώστας Καραμανλής ευτυχώς που δεν παραιτήθηκε και όταν παραιτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης το 1993 λίγους μήνες αργότερα είπε ότι ήταν λάθος και ήταν λάθος”.

Στη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη κινήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έκανε λόγο για «λαθρεπιβάτες» στο μεταρρυθμιστικό κύμα που είχε ανάγκη η χώρα και από το χώρο της ΝΔ.

«Κάνω έκκληση να κατανοήσουμε ότι δεν κρύβεται πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική η εσωστρέφεια. Οφείλω να πω όμως ότι δεν αγωνίστηκαν όλοι με την ίδια ένταση. Κάποιοι τράβαγαν τον κάρο των μεταρρυθμίσεων και κάποιοι τους λιθοβολούσαν. Κάποιοι ήταν λαθρεπιβάτες στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από τη δική μας παράταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλευρό… του προέδρου

“Όχι” σε δείπνα… εσωκομματικών ζυμώσεων λέει από την πλευρά του ο δήμαρχος και πρόεδρος ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης: «Οι αλλαγές είναι μονόδρομος. Ξεκαθαρίζω. Όχι στην αλλαγή ηγεσίας. Όχι στις προσωπικές στρατηγικές. Όχι σε συζητήσεις σε δείπνα. Όχι συζητήσεις σε γραφεία. Δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση σε αυτά. Να ανοίξει το παιχνίδι. Να αναγνωρίσουμε λάθη και να τα διορθώσουμε. Εγγυητής είναι ο Α. Σαμαράς σε μια πορεία προς συνέδριο ο οποίος είναι εκλεγμένος από τη βάση και έχει απόλυτη νομιμοποίηση».

Στα “πρωτοπαλίκαρα της ήττας του 2009 και τοθυ 2015 που θέλουν να πλήξουν τη ΝΔ” αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κιρίζογλου:
«Δεν μου αρέσουν οι ζυμώσεις, οι μαλάξεις. Η γραμματεία αυτοδιοίκησης της ΝΔ να εκλέγεται από εκλεγμένα αυτοδιοικητικά στελέχη δημάρχους και όχι από τον πρόεδρο. (έκανε δεκτή την πρόταση ο κ. Σαμαράς). Όσοι ενδιαφέρονται να το δηλώσουν στα όργανα και όχι λήψη αποφάσεων στις ταβέρνες. Κάποια πρωτοπαλίκαρα και καπεταναίοι της ήττας του 2009 και του 2015 θέλουν να πλήξουν τη ΝΔ και την ενότητά της αλλά δεν το λένε. Ζυμώνονται στα ΜΜΕ και σε γεύματα. Είναι αγνώμονες, αχάριστοι, ιδιοτελείς. Τους ξέρουν καλά οι πολίτες και εμείς τα μέλη της ΝΔ που δεν είμαστε λωτοφάγοι».

“Όχι” στους βαρόνους και τα τζάκια λέει ο Γιώργος Αδαμούλης μέλος της Π.Ε:
«Αδιαμφισβήτητος ηγέτης ο Α. Σαμαράς. Όχι στους βαρόνους και στα τζάκια».

Άλλο μέλος της Π.Ε που πήρε το λόγο, ο Κώστας Τάπρας είπε: «Υπουργοί έδιναν τις εντολές, οι βουλευτές ψήφιζαν. Ενότητα και στήριξη στον Σαμαρά και τίποτα άλλο».

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τσιμάρας, υποστήριξε στην ομιλία του ότι «κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη και θυμούνται μόνο αυτά που τους βολεύουν. Παραδείγματος χάριν», είπε «ξεχνούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο μόνος αρχηγός που κέρδισε εκλογική μάχη, με την πρώτη ».

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης απάντησε σ΄όσους ασκούν κριτική στον Αντώνη Σαμαρά.«Εγώ ως γραμματέας μίλαγα περισσότερο με τον Αντώνη Σαμαρά παρά με τους υπουργούς. Κάποιοι να μας πουν τι κάνανε. Δεν μπορεί να μας κάνουν τα πρωτοπαλίκαρα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε