Πολιτική

Δούρου: Το χθες επιμένει στα χαρτιά του εθνικού διχασμού και του μίσους

Παρέμβαση για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου με ανάρτηση στην προσωπικής της σελίδα στο Facebook τόνισε πως το πολιτικό προσωπικό του χθες επιμένει και σήμερα στα χαρτιά του εθνικού διχασμού και μίσους” και εκτίμησε ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών τέμνει οριζόντια τα κόμματα και απελευθερώνει την ελεύθερη κρίση των βουλευτών”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ρένας Δούρου:

«Η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη γενναία απόφαση να βάλει τέλος σε μια εθνικά επώδυνη εκκρεμότητα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όσοι είναι απέναντι προτείνουν απλά τη συντήρησή της. Η απόφαση της κυβέρνησης ανασυνθέτει την πολιτική πραγματικότητα. Παραμερίζει τα στεγανά, τα ιστορικά συμπλέγματα, τις φοβίες. Υπερβαίνει την υστερία της ακροδεξιάς, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις αυθόρμητες και σεβαστές εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων.

Ο λύκος όμως φαίνεται, κάτω από την προβιά. Μαζί με τα Μνημόνια, αφήνουμε πίσω και την εποχή των εξαρτήσεων. Η Συμφωνία των Πρεσπών τέμνει οριζόντια τα κόμματα. Απελευθερώνει την κρίση των βουλευτών. Λειτουργεί ανασχετικά στη λογική των κομματικών στεγανών, που επένδυσαν συστηματικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – τα κόμματα που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας, οικονομικά, πολιτικά και ηθικά. Το πολιτικό προσωπικό του χθες που επιμένει και σήμερα στα χαρτιά του εθνικού διχασμού και του μίσους».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 νέες πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Κωστής Χατζηδάκης: Θα δώσουμε μέχρι εκεί που αντέχουμε - Το φθινόπωρο έρχεται μείωση άμεσων φόρων
«Δεν ήταν μια καλή στιγμή επικοινωνιακά» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της ΝΔ για αυξήσεις και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης