Site icon NewsIT

Dow Chemical Company και IBM: “Φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα”

25.06.2014 | 13:59
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Επενδύσεων συνέχειας για την κυβέρνηση μετά τη συνάντηση Σαμαρά με τους ιθύνοντες της Dow Chemical Company και ΙΒΜ στο Μέγαρο Μαξίμου – η δημιουργία κέντρου παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων και οι ποιοτικές θέσεις εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης – αναχωρεί για Βρυξέλλες αργότερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός

Το στοίχημα της ανάπτυξης, κυρίως μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση, εξ ου και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να συναντάται ο ίδιος με επικεφαλής μεγάλων πολυεθνικών, που μπορούν να δώσουν “πόντους” στη χώρα στον τομέα της διεθνούς αξιοπιστίας σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη πολιτικά περίοδο για τη χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Dow Chemical Company, Andrew Liveris και τον γενικό διευθυντή της IBM στην Ευρώπη, Richard Hume, ώστε να επισφραγιστεί η συνεργασία των δύο εταιρειών για τη δημιουργία ενός κέντρου παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων στη χώρα μας. “Καθημερινά το ποιοτικό επενδυτικό κλίμα αλλάζει. Είναι σημαντική η ροή των ξένων επενδύσεων” δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μυταράκης, που προσέθεσε ότι είναι έντονο το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών να επενδύσουν στη χώρα μας λόγω και του υψηλού επιπέδου μόρφωσης των νέων παιδιών.

Ο κύριος Andrew Liveris δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας της κυβέρνησης να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην ελληνική οικονομία, επιμένοντας πως αποκαθίσταται σταδιακά η αξιοπιστία της εθνικής μας οικονομίας διεθνώς. Επέμεινε, δε πως η συγκεκριμένη επένδυση μπορούσε να γίνει οπουδήποτε στην Ευρώπη, ωστόσο, επελέγη να γίνει στη χώρα, καθώς, όπως είπε, ο πρωθυπουργός και η ομάδα του διαμορφώνουν τις συνθήκες για ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, το οποίο θα υποδεχτεί την ανάπτυξη μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων.

Στις δικές του δηλώσεις ο Richard Hume της ΙΒΜ τόνισε πως αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τις τεχνολογικές δυνατότητες και το ταλέντο, που υπάρχει στην Ελλάδα. Ερωτηθέντες αμφότεροι για το πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν απέφυγαν να προσδιορίσουν το ακριβές νούμερο, ωστόσο, υπογράμμισαν πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική αρχή και πως η όλη προσπάθεια ισοδυναμεί με ακόμη μία ψήφο εμπιστοσύνης στη ελληνική οικονομία.

Σε λίγη ώρα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναχωρεί για Βρυξέλλες, όπου το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο του American Jewish committee και θα εκφωνήσει και ομιλία. Αύριο το πρωί, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του ΕΛΚ, στο φόντο της ανάδειξης του νέου προέδρου της Κομισιόν, με πιθανότερο υποψήφιο τον προερχόμενο από το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Διαβάστε επίσης

Τα 12 προαπαιτούμενα της τρόικας “τσουρουφλίζουν” Σαμαρά – Βενιζέλο

Γιακουμάτος στο Newsit: Δεν επανεξετάζω το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές – Ξεκινάω διαβούλευση από που θα ξεκινήσει

Κ. Μητσοτάκης: Όποιος υπουργός διαφωνεί με τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να φύγει

Η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες Ρέντσι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version