Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Newsit για τις αλλαγές στο Εργασιακό που ανακοίνωσε σήμερα στην Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε :
1) Για τις απολύσεις:
Χρόνος εργασίας:
1-5 χρόνια: προειδοποίηση 1 μήνας
5-10 χρόνια: προειδοποίηση 2 μήνες
10-15 χρόνια: προειδοποίηση 3 μήνες
15-20 χρόνια: προειδοποίηση 4 μήνες
20 χρόνια και πάνω: προειδοπόιηση 6 μήνες
2) Το επίδομα εργασίας μετατρέπεται σε επιταγή εργασίας. Θα δίνεται από τον υπάλληλο στον εργοδότη και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό θα το καλύπτει ο εργοδότης. (θα το δίνει δηλαδή ως μισθό και ουσιαστικά θεωρείται ως επιδότηση της εργασίας).
3) Τα 590 ευρώ της μαθητείας του νεοεισερχόμενου υπαλλήλου διατηρούνται.Τα υπόλοιπα μέχρι τα 740 ευρώ θα τα δίνει ο ΟΑΕΔ μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.
4) Η διαιτησία πρέπει να είναι ομόφωνα αποδεκτή από όλους.
Επιασε η αλλαγή στάσης από το Μαξίμου
‘Οπως μετέδωσε σήμερα το Newsit το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε μήνυμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
‘Ετσι, με την απόφαση Παπανδρέου να ενσωματωθεί το εργασιακό στο Ασφαλιστικό και κατά συνέπεια να πάει πρός ψήφιση στην Βουλή, φαίνεται προς στιγμήν να εκτονώνεται το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αυτό φάνηκε και από την τοποθέτηση μόνο δυο βουλευτών στον Κοινοβουλευτό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ παρουσία το Α. Λοβέρδου.
Μιλώντας εκ μέρους της Κ.Ο. η Αικατερίνη Περλεπέ είπε οτι οι βουλευτές στηρίζουν τις αλλαγές σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τα εργασιακά κεκτημένα.
Την επόμενη βδομάδα κατατίθεται στη Βουλή, υπό το προεδρικό διάταγμα που μετατρέπεται σε διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας σχετικά, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Όσον αφορά στις εσωκομματικές γκρίνιες ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να τις συνοδεύουν με προτάσεις, «αλλιώς ισχύει το «στρίβειν δια της δημαγωγίας» είπε.
Παρόλα αυτά όμως όλα θα κριθούν την ημέρα της ψηφοφορίας του Ασφαλιστικού στην Βουλή. Ο τακτικισμός από την πελυρά του Μαξίμου μπορεί να έχει αποδώσει μέχρι στιγμής, όμως οι διαφωνίες παρότι μένουν εκτός Βουλής, συνεχίζουν να εκφράζονται καθημερινά με δηλώσεις βουλευτών στα ΜΜΕ αλλά και διαρροές σε δημοσιογράφους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Μαξίμου: Δεν πάμε σε εκλογές να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους