Πολιτική

Δραγασάκης Τα δύσκολα για τις τράπεζες έχουν περάσει προ πολλού

Τα δύσκολα για τις τράπεζες έχουν περάσει, αυτό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα έπρεπε να το είχε πει προ πολλού… ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης στην Βουλή δίνοντας τέλος στις ερμηνείες που δόθηκαν σε όσα είχε πει στην Επιτροπή της Βουλής.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας στον εισηγητή της ΝΔ Μάνο Κόνσολα κατά την συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για την Κύρωση των ΠΝΠ , που επανέφερε το θέμα ότι ο υπουργός είχε αφήσει τις προηγούμενες ημέρες ανοικτό το θέμα οι τράπεζες να χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση είπε ότι «ουδεμία ανησυχία προέκυψε από την ομιλία μου, κανείς δεν τρόμαξε ότι θέτω θέμα ανακεφαλαιοποίησης. Κανείς δεν το αισθάνθηκε ότι θέτω τέτοιο θέμα…»
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αποσαφήνισε πως δημιουργήθηκε η όλη συζήτηση στην Επιτροπή λέγοντας πως αυτό που είπα είναι ότι «αν δεν προσέξουμε μπορούμε να κάνουμε τέτοιες ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια που μπορεί να οδηγήσουν τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια [..] αυτό είναι μια νέα πραγματικότητα. Τι σημαίνει δεν πρέπει να κάνουμε καμία ρύθμιση; Όχι, να συνειδητοποιήσουμε ότι η λύση που προτείνει παραδείγματος χάρη το ΤΧΣ και επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών θα απαιτήσει εγγύηση δημοσίου και η 4η αυτονόητη αλήθεια, είναι ότι δυστυχώς αυτά τα νέα κεφάλαια ενδεχομένως να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος – αν υποθέσουμε έχει ανάγκη από κεφάλαια μπορεί να τα βρει εκ των ενόντων ενσωματώνοντας μια θυγατρική της αυτό είναι μια λύση, άλλη να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία … αν δεν γίνεται αυτό μπορεί να χρειαστεί ή να θελήσει το δημόσιο όπως παλιά να βάλει κεφάλαια αυτά είπα. Είναι ένα πλαίσιο για να δούμε διάφορες ρυθμίσεις … Αυτά είπα εγώ…»
Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης μάλιστα επιτέθηκε και στη ΝΔ και τα ΜΜΕ λέγοντας πως «κάποιες δυνάμεις προκειμένου να αντιπολιτευτούν θυσιάζουν και τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά τους» ενώ έβαλε στο στόχαστρό του και τον διοικητή της ΤτΕ λέγοντας ότι « ο κ. Στουρνάρας επισήμως είπε κάτι που έπρεπε ίσως να είχε λεχθεί προ πολλού, ότι τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν το παρελθόν. Συμφωνώ σε αυτό».

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άμυνα, οικονομία και η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στη συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της συνδεσιμότητας και των ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος Ελλάδας - Ισραήλ για τη σταθερότητα στην περιοχή
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη συνάντηση που είχαν την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025
Η αγκαλιά Μητσοτάκη με τους γονείς του δολοφονημένου Ιωνά Καρούση - Συγκινητικές στιγμές στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ
ΟΙ συμφοιτητές του αποκαλούσαν τον Ιωνά Καρούση «ηλιαχτίδα», παρατσούκλι που του δόθηκε «γιατί αντανακλούσε σε όλους την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό ζωής»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ και τους γονείς του Ιωνά Καρούση που δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα
Διονύσης Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στις ρίζες του όπως τότε με τη χαρισματική ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα
«Είμαστε αρκετοί που εδώ και ενάμιση χρόνο (όχι τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι στο 13% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7% αλλά και τότε που ήταν αντίστροφα σχεδόν τα ποσοστά) φωνάζουμε»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας