Πολιτική

Δρίτσας: Ο ΟΛΠ ανήκε στο κράτος, αλλά λειτουργούσε με κανόνες που δεν συνεπάγονται πάντα το κοινωνικό όφελος

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού τέθηκε στη συνάντηση της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, όταν η συζήτηση έφθασε στο ζήτημα της περιουσίας του ΝΑΤ.

«Θα διεκδικήσουμε να μην απορροφηθεί από τη νέα εταιρεία που συστήνεται στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», τόνισε ο κ. Δρίτσας και σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος απευθυνόμενος προς τον υπουργό διερωτήθηκε «πως θα γίνει αυτό από τη στιγμή που δεν καταφέρε να διατηρήσει δημόσιο το λιμάνι;».

Ο κ. Δρίτσας αναφερόμενος στον ΟΛΠ είπε ότι «δεν φθάνει η τωρινή νομική του μορφή, καθώς δύσκολα μπορεί να πει κάποιος ότι είναι δημόσιο», ενώ προσέθεσε ότι «υπάρχουν πολλοί σοβαρότεροι όροι για να είναι μια παραγωγική διαδικασία ενταγμένη στο δημόσιο συμφέρον για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».

«Παρά το γεγονός ότι ο ΟΛΠ ανήκε έως τώρα στο κράτος, λειτουργούσε με κριτήρια της αγοράς και κερδοφορίας και με κανόνες που δεν συνεπάγονται πάντα το κοινωνικό όφελος», συμπλήρωσε ο υπουργός και προσέθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η ιδιωτικοποίηση δεν αλλάζει δραστικά τα πράγματα».

Είπε ωστόσο ότι «για να έχουμε προοπτική, δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς μπροστά σε πραγματικότητες τις οποίες θα πρέπει να αλλάξουμε προς άλλες κατευθύνσεις». Επανέλαβε ότι έστειλε επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ από το οποίο ζητεί όλα τα στοιχεία και δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ναυτιλίας έως τις αρχές Μαρτίου, θα έχει προχωρήσει στη σύσταση δημόσιας αρχής λιμένος που θα έχει την εποπτεία του λιμανιού ενώ πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Δρίτσας θα ζητήσει εκ νέου διαβούλευση προκειμένου στη σύμβαση παραχώρησης να διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι του Οργανισμού σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες που ισχύουν σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης