Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Δυσφορία Καραμανλή για τη διαρροή της συνάντησης με Σαμαρά

Δυσφορία Καραμανλή για τη διαρροή της συνάντησης με Σαμαρά

Εντονη δυσφορία προκάλεσε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή η διαρροή της συνάντησης του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο σπίτι του στην Κηφισιά την προηγούμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο άνδρες σε αντίθεση με το γεύμα που πραγματοποίησαν πριν τρεις περίπου μήνες σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθήνών, αυτή τη φορά επέλεξαν να μην συναντηθούν σε δημόσιο χωρο προκειμένου η συνάντησή τους να κρατηθεί μυστική, κάτι που δεν τηρήθηκε από τη μια πλευρά.

Από την άλλη οι βουλευτές της ΝΔ ετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της ΚΟ την ερχόμενη Πέμπτη και σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζουν να πάρουν το λόγο και να ασκήσουν δριμεία κριτική στην ηγετική ομάδα.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι μερίδα βουλευτών ανέφερε σε κατ’ιδίαν συζητήσεις της ότι τις τελευταίες ημέρες έμμεσα γίνονται αποδέκτες παραινέσεων να πράξουν το αντίθετο.

Οπως αναφέρουν δέχονται επικρίσεις από συναδέρφους του οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην ηγετική ομάδα της ΝΔ και οι οποίοι τους τονίζουν οτι όποιοι σκοπεύουν να ασκήσουν κριτική κινδυνεύουν να δράσουν ως μεμονωμένες εκφράσεις παραφωνίας καθώς η γενική εικόνα των τοποθετήσεων δεν θα είναι επικριτική για την ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο τόσο στελέχη πρώτης γραμμής όσο και μία σειρά από βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να ανέβουν στο βήμα και να θέσουν ζήτημα τόσο για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ, όσο και για τη λειτουργία της και την προεκλογική εκστρατεία.

Κάποιοι μάλιστα που είναι γνωστό ότι διατηρούν άριστες προσωπικές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, εξηγούν ότι πολύ σωστά ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στον Αντώνη Σαμαρά ότι κανένας δεν μιλάει εξ ονόματός του.

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Βλάχος στο Mega ο οποιος ξεκαθάρισε ότι “προφανές είναι ότι δεν μιλάμε εξ ονόματος του πρώην πρωθυπουργού αλλά αυτό δεν μειώνει το ειδικό βάρος που έχει η τοποθέτηση του καθενός μας ούτως ή άλλως”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε