Πολιτική

Economist – Κικίλιας: Να ενώσουν οι χώρες τις δυνάμεις τους για την απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών

Έκκληση στους υπουργούς και τους αξιωματούχους ξένων κρατών, της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών που συμμετέχουν στο συνέδριο του «Economist» το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα, «να ενώσουν οι χώρες τους τις φωνές τους με την Ελλάδα στο θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα για πάνω από 100 ημέρες στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη», απηύθυνε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στη θεματική ενότητα του συνεδρίου για τις προκλήσεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί προνομιακό γεωστρατηγικό μέρος της Ευρώπης και υπογράμμισε την ανάγκη για μια ενιαία και συνολική εφαρμοσμένη στρατηγική ασφάλειας και άμυνας, καθώς και αποκλιμάκωσης των εντάσεων και των θερμών επεισοδίων. «Οι ηθικοί φραγμοί στο πού και πώς χρησιμοποιείται η τεχνολογία -ενδεικτικά αναφέρω: πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα, fake news, δολιοφθορές κ.τ.λ.- είναι μια μεγάλη πρόκληση η οποία πηγαίνει μαζί με τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης» προσέθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε τη σημασία της ασφάλειας για την οικονομική ανάπτυξη. Ειδικότερα, τόνισε πως προκειμένου να υπάρχουν επενδύσεις και άρα συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και άνοδο του βιοτικού επιπέδου ενός λαού, η ασφάλεια είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη. «Εμείς στην Ελλάδα, το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, βρισκόμαστε σε κρίση με περιοριστικές οικονομικές πολιτικές τα τελευταία 9 χρόνια. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε και δουλεύουμε και για τα τρία: ασφάλεια, επενδύσεις και ανάπτυξη» σημείωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Κώστας Καραμανλής και Χρήστος Σπίρτζης 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3