Πολιτική

Economist: Ο Τσίπρας δεν υπόσχεται πλέον σκίσιμο του Μνημονίου

Αν γίνουν πρόωρες εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας είναι στην πρώτη θέση για να νικήσει τονίζει το Economist, προσθέτοντας πως άλλαξε το προφίλ του καθώς δεν υπόσχεται πλέον ότι θα σκίσει το μνημόνιο.

Το Economist στέκεται ιδιαίτερα στις δημοσκοπήσεις εκτιμώντας πως ”αν γίνουν πρόωρες εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας είναι στην πρώτη θέση για να νικήσει”.

Δεν υπόσχεται πλέον ότι θα σχίσει τη συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο πολλοί είναι επιφυλακτικοί για το πρόγραμμα των 11 δισ. ευρώ που παρουσίασε στη ΔΕΘ

Στο άρθρο υπογραμμίζεται πως έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα το προφίλ και η αξιοπιστία του Α. Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με τον Πάπα αλλά και τη διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν, ενώ ανήκουν στο παρελθόν οι υποσχέσεις πως θα σκίσει το Μνημόνιο.

Για τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πάπα το Economist αναφέρει:

”Κομματικά στελέχη έκαναν λόγο για συνάντηση δύο μυαλών. Ο Πάπας συμφώνησε με τον Αλ. Τσίπρα, έναν άθεο, ότι οι φτωχοί υποφέρουν άδικα ως αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν σε αδύναμες χώρες”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι επισημάνσεις για τις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κούλα Περιστέρη, μια άνεργη υπάλληλος, και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέει στον Economist: “Είναι πολύ καλά όλα αυτά για να είναι αληθινά”

”Δεν υπόσχεται πλέον ότι θα σχίσει τη συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο πολλοί είναι επιφυλακτικοί για το πρόγραμμα των 11 δισ. ευρώ που παρουσίασε στη ΔΕΘ. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την αύξηση του ελάχιστου μισθού στα 750 ευρώ (60% πάνω από ότι είναι τώρα), την πάταξη της φοροδιαφυγής, την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους και τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας. Η Κούλα Περιστέρη, μια άνεργη υπάλληλος, και ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέει στον Economist: “Είναι πολύ καλά όλα αυτά για να είναι αληθινά”.

Διαβάστε επίσης:
Bloomberg: Ο Σαμαράς έπεσε πάνω στο ”οδόφραγμα” Ντράγκι

Deutsche Welle: Eλληνικά σκουπίδια θέλει να αγοράσει o Ντράγκι

Πηγή Euro2day

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μεταξύ 24 και 27 Φεβρουαρίου η συζήτηση στη Βουλή για την προκαταρκτική για τα Τέμπη» λέει ο Νικήτας Κακλαμάνης
Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση θα διεξαχθεί μετά τη συζήτηση για την προκαταρκτική
Βουλή: Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου η συζήτηση για την προκαταρκτική για τα Τέμπη
«Παγώνουν» οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς μετά την αποχή στην ψηφοφορία για πρόεδρο Δημοκρατίας – Όλο το παρασκήνιο
Η κίνηση της Νέας Αριστεράς ενόχλησε ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπήρχε η εντύπωση ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα ανάμεσα στις δύο πλευρές
Χαρίτσης και Φάμελλος
Φουντώνει ο «πόλεμος» Ζωής Κωνσταντοπούλου και ΚΚΕ - «Είναι ένα θεσμικό σκυλάκι του καναπέ» λέει ο «Ριζοσπάστης»
Ο «Ριζοσπάστης» και ο «Οδηγητής» απάντησαν στον χαρακτηρισμό «μακρύ χέρι του κράτους» της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου