Εφημερίδες και πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Διαβάστε τα κεντρικά θέματα που έχουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χρυσές μετατάξεις σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Η εφημερίδα γράφει ότι: «μοντέλο Ολυμπιακής, που αναμένεται να κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια στους Έλληνες φορολογουμένους, ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση στις ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών των κρατικών επιχειρήσεων».
ΕΘΝΟΣ: «Τι κερδίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι». Η εφημερίδα σημειώνει: «Το νομοσχέδιο για την οργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε τρεις κατηγορίες οι δικαιούχοι του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ποιες παροχές επανέρχονται και πώς θα καταβάλλονται. Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις-αποσπάσεις. Δημιουργείται μητρώο δημοτικών υπαλλήλων».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Παράνομο κόλπο με την εισφορά αλληλεγγύης». Η εφημερίδα γράφει ότι: «χαράτσι σε χιλιάδες φορολογούμενους και στα φετινά εκκαθαριστικά. Υπολογίζουν την εισφορά αλληλεγγύης με βάση τεκμαρτά και όχι πραγματικά εισοδήματα. Το υπ. Οικονομικών με εγκύκλιο απέφυγε την αναδρομική εφαρμογή δύο αποφάσεων του ΣτΕ μεταθέτοντάς την για το 2017».
ΕΣΤΙΑ: «Capital controls μέχρι το 2018». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ένα χρόνο συμπληρώνει σήμερα η Ελλάς στο άτυπο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, καθώς δεν απολαμβάνει μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων. Σαν σήμερα, επεβλήθησαν κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) και παραλλήλως, τραπεζική αργία και αναστολή λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών».
Η ΑΥΓΗ: «Η απλή αναλογική διχάζει τη βάση της Ν.Δ.». Σύμφωνα με την εφημερίδα : «νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό διαμορφώνει η κυβερνητική πρόταση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς τυγχάνει, όπως δείχνουν τα αναλυτικά στοιχεία του δεύτερου μέρους του βαρόμετρου της Public Issue, ευρείας κοινωνικής αποδοχής, διχάζοντας ακόμη και την εκλογική βάση της Ν.Δ.».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Βαβυλωνία η Ευρώπη». Η εφημερίδα γράφει ότι: «πύργο της Βαβέλ θυμίζουν οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής. Κάθε χώρα προχωρά σε επανεξέταση των συμμαχιών και των προτεραιοτήτων της στο νέο υπό διαμόρφωση, ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Podemos, Brexit αγχώνουν την Αθήνα». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «η πιθανότητα αποσταθεροποιητικών επιπτώσεων του Brexit στην εύθραυστη ισορροπία της ελληνικής οικονομίας, προβληματίζει την Αθήνα, με την κυβέρνηση να επιχειρεί την ίδια στιγμή να «χαρτογραφήσει» τον αντίκτυπο των εξελίξεων που δρομολογούνται στην Ευρώπη όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος».
Αυτές είναι οι πολιτικές εφημερίδες και τα πρωτοσέλιδά τους.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δράση για απληρωσιά, απολύσεις και Συλλογικές Συμβάσεις». Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τα οξυμένα προβλήματα στους τόπους δουλειάς, όπως η απληρωσιά, οι απολύσεις, η εργασιακή ανασφάλεια και άλλα, πυροδοτούν αγωνιστικές αντιδράσεις, με την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στην οργάνωση και τον προσανατολισμό των κινητοποιήσεων».
ΤΑ ΝΕΑ: «Πίσω από την κουρτίνα της απλής αναλογικής». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χθες, στην πρόταση για τον εκλογική νόμο που θα καταθέσει πριν από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας στη Βουλή προτίθεται να αξιοποιήσει στοιχεία από την αντίστοιχη πρόταση νόμου που κατέθεσε το 2015 το ΠΑΣΟΚ».
KONTRA NEWS: «Τρέμει η Μέρκελ τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η εφημερίδα γράφει ότι «αντίστροφη μέτρηση για τη Γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη έχει αρχίσει. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τρέμει στην κυριολεξία τις συνέπειες που θα έχει στη Γερμανική οικονομία η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτό επιχειρεί να μαντρώσει τα υπόλοιπα 26 κράτη-μέλη και να μπλοκάρει τα δημοψηφίσματα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στη δίνη του Brexit». Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «βαριά σκιά στην εύθραυστη ελληνική οικονομία, ρίχνει το Brexit, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις που κάνουν κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες. Κατ’ αρχάς διαψεύδονται οι προσδοκίες, όσων περίμεναν χαλάρωση της σκληρής συμφωνίας με τους δανειστές».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέοι μετασεισμοί στις αγορές». Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στη σκιά της αβεβαιότητας, που έχει πυροδοτήσει σε πολιτικό και οικονομικό επιτελείο η απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση από την ΕΕ, οι επενδυτές συνέχισαν να εγκαταλείπουν με ταχείς ρυθμούς το ρίσκο, βυθίζοντας τη στερλίνα σε νέο ναδίρ 31 ετών και προκαλώντας τριγμούς στις διεθνείς αγορές μετοχών».