Πολιτική

Έγγραφο Ράμμου στον Τσιάρα για τις παρακολουθήσεις – Ζητά ενημέρωση για τις διαδικασίες μετά τις νομοθετικές αλλαγές

Με έγγραφο του, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, ζητά να ενημερωθεί για τη διαδικασία, που προβλέπει ο νόμος της κυβέρνησης για την διαχείριση αιτημάτων πολιτών σχετικά με την παρακολούθηση των τηλεφωνικών τους κι όχι μόνο συνδιαλέξεων.

Μετά τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές, η αρμοδιότητα διαχείρισης των αιτημάτων πολιτών για παρακολουθήσεις ανήκει, όχι όπως μέχρι πρότινος στην ΑΔΑΕ, αλλά σε Τριμελές Οργανο, αποτελούμενο από τους εισαγγελείς που υπηρετούν στην ΕΥΠ και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ως απλό μέλος.

Ο κ. Ράμμος με το έγγραφο του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητάει να γνωρίζει την ακριβή διαδικασία για να υποβάλλει τα αιτήματα που τυχόν φτάσουν στην ΑΔΑΕ καθώς πλέον η Αρχή, δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Στον πρόσφατο νόμο στηρίχθηκε καιη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου που έκρινε ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει πλέον αρμοδιότητα διαχείρισης αιτημάτων των πολιτών για ενημέρωση περί παρακολούθησης τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Aναλυτικά το έγγραφο του κ. Ράμμου έχει ως εξής: «Δεδομένου ότι από την ως άνω διατύπωση του νόμου δεν προβλέπονται οι διαδικαστικές λεπτομέρειες εφαρμογής στην πράξη της διαδικασίας διαβίβασης εκ μέρους της Α.Δ.Α.Ε. του αιτήματος του θιγόμενου, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα υπάρχει κάποια ειδική γραμματεία στις ως άνω υπηρεσίες (Ε.Υ.Π. και Δ.Α.Ε.Ε.Β.) η οποία θα είναι αρμόδια να λαμβάνει το σχετικό αίτημα που θα διαβιβάζεται σε αυτήν από την Α.Δ.Α.Ε. Επίσης, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε εν γένει όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα είναι απαραίτητες για την έναρξη εφαρμογής και την υλοποίηση της ως άνω διαδικασίας».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»
«Είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού
Ο Παύλος Μαρινάκης
Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ για την Αλεξανδρούπολη και η αλήθεια για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή
Με την MDCA του 2021 προβλέπεται η χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη διευκόλυνση μετακίνησης στρατιωτικού προσωπικού, μέσων και εξοπλισμού
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Άννα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη – Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια»
«Tο να πούμε "πέφτει η κυβέρνηση” δεν ανήκει στη Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις αλλάζουν στις εκλογές» τόνισε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ
Η Άννα Διαμαντοπούλου
Γιατί το ΠΑΣΟΚ είπε «Όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μέσα στη βδομάδα
Οι λόγοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να «καπελώσει» τα συλλαλητήρια
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ