Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Τα πρόσωπα που θα αλλάξουν και οι νέοι υπουργοί

Ανασχηματισμός: Τα πρόσωπα που θα αλλάξουν και οι νέοι υπουργοί

Στο Μέγαρο Μαξίμου πηγαινοέρχονται υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και μέσα σε 48 ώρες πρέπει να έχουν ετοιμαστεί νομοσχέδια, αλλά να έχει καταλήξει και το τελικό σχήμα του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και πολλοί είναι εκείνοι που εισηγούνται στον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία των προαπαιτούμενων το βράδυ της Τετάρτης.

Σίγουρος εκτός κυβέρνησης πρέπει να θεωρείται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ψήφισε παρών στην ελληνική πρόταση επί των δανειστών.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη θα αλλάξει υπουργικό θώκο καθώς δεν επιθυμεί να παραμείνει στο συγκεκριμένο υπουργείο ειδικά εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

Η επόμενη “στάση” της κας Βαλαβάνη πρέπει να θεωρείται το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας δηλαδή στη θέση του κ. Λαφαζάνη.

Ο κ. Στρατούλης δεν φαίνεται διατεθειμμένος να παραιτηθεί από τον υπουργικό του θώκο, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως εάν κληθεί να περάσει τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό τότε θα αρνηθεί και θα παραιτηθεί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης έχει διαμηνύσει πως δεν επιθυμεί να παραμείνει στο συγκεκριμένο υπουργείο. Μάλιστα, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας του ζητήσει να παραμείνει τότε θα παραιτηθεί από τον υπουργικό του θώκο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε