Τετάρτη, 17 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 20:00 το υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 20:00 το υπουργικό συμβούλιο

Η έγκριση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, μετά από σχετική ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, πυροδοτεί τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, καθώς το τελευταίο 24ωρο οι φωνές για χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη έγιναν… κραυγές, προερχόμενες απ ‘ολα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Στον απόηχο των αντιδράσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλεί εκτάκτως σήμερα στις 20:00 τα στελέχη της κυβέρνησης, σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, στο Μαξίμου.

Προηγήθηκε σήμερα το “άδειασμα” του πρωθυπουργού από την Κομισιόν, δίνοντας στη δημοσιότητα την πρόταση που έγινε προς την Ελλάδα. Στο κείμενο που ανάρτησε η ΕΕ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, πως προκήρυξε δημοψήφισμα ενώ υπήρχε η αίσθηση πως η συμφωνία είχε κλείσει!

Απογοητευμένη από τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση δήλωσε και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως το Ταμείο παραμένει ανοιχτό για διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Η Λαγκάρντ ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την τελευταίες εξελίξεις, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, την εξαγγελία Τσίπρα για δημοψήφισμα την άλλη Κυριακή και το θυελλώδες Eurogroup του Σαββάτου.

Στη δήλωσή της η Λαγκάρντ επαναλαμβάνει η θέση του ΔΝΤ πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε