Πολιτική

Δραγασάκης: Ευχαριστώ τον Ομπάμα για την βοήθειά του στην συμφωνία!

Για την συμφωνία και ποιός θα πρέπει να φοβάται αλλά και για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αμερικανούς για την βοήθειά τους...

«Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την αμερικανική κυβέρνηση και τον κύριο Ομπάμα καθώς χωρίς τη δική τους βοήθεια και την επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους ίσως να μην είχαμε πετύχει», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης και θυμηθήκαμε τα παλια….

Ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» είπε: «Έχοντας συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, δεν αντιλαμβάνομαι αυτό που συμβαίνει ως ήττα μας, αλλά ως ήττα της φοβικής Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι πέρασαν από το πεδίο των επιχειρημάτων σε εκείνο του εκβιασμού. Aρνήθηκαν να δουν την αποτυχία των προγραμμάτων του παρελθόντος, θέλοντας να εμφανίσουν την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση. Είδαν ως ήττα την επιτυχία της κυβέρνησης».

Ο κ. Δραγασάκης “αποκάλυψε” ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν ήταν το όλο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια εκλαΐκευση των θέσεών του σε ορισμένους τομείς. Το λάθος ήταν ότι θεωρήθηκε πως το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης μπορούσε να εφαρμοστεί ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης. Η συλλογική ευθύνη δεν είναι το αντίθετο της ατομικής ευθύνης. Δεν είναι ώρα της αποτίμησης. Υπάρχει όμως μία διαδικασία μάθησης.
Χρειάζεται να αντιληφθούμε πλήρως το οργανωμένο σύστημα εξουσίας που βρήκαμε απέναντί μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1