Site icon NewsIT

Αποτελέσματα εκλογών – Guardian: Όποιος κι αν νικήσει, δε θα κυβερνήσει!

19.09.2015 | 13:57
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όποιος κι αν καταλήξει να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, στην ουσία δεν θα είναι αυτός που θα κυβερνά τη χώρα αλλά ένας "κοστουμάτος" Ολλανδός, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

Αντί αυτού, η συγκεκριμένη «τιμή» θα ανήκει σε έναν «κοστουμαρισμένο» Ολλανδό οικονομολόγο των Βρυξελλών, με τον τίτλο του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν, αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Ο λόγος για τον Maarten Verwey, ο οποίος είναι ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας και εντάχθηκε στην Κομισιόν το 2011.

Είχε το ρόλο του επικεφαλής της Κύπρου, ο οποίος έχει αντίστοιχη θέση στην taskforce της Ε.Ε και για την Ελλάδα, με τις εξουσίες του να είναι άνευ προηγουμένου, όπως συγκεκριμένα τονίζει ο Guardian.

«Και παρότι λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομά του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πώς θα ψηφίσουν κάνει λίγη διαφορά για το τι θα συμβεί στη συνέχεια», συμπληρώνει.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μάχονται για την πρωτιά στις εκλογές, όμως υπό τους δρακόντειους όρους του νέου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, για ρευστό με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, η Αθήνα ουσιαστικά «παρέδωσε στους Ευρωπαίους δανειστές τον έλεγχο για τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές», συνεχίζει ο Guardian.

Περίπου 120 νόμοι πρέπει να περάσουν φέτος, με τις μελλοντικές δόσεις του δανείου να εξαρτώνται από ικανοποιητικές τριμηνιαίες αξιολογήσεις προόδου, υπενθυμίζει με νόημα το δημοσίευμα, στο οποίο ακόμη γίνεται αναφορά για τον ενισχυμένο ρόλο των δανειστών στην διάσωση των ελληνικών τραπεζών.

«Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και από τα δύο κόμματα που προηγούνται πως αν εκλεγούν θα προσπαθήσουν να αμβλύνουν τις επιπτώσεις, τα μέτρα διαμορφώνουν ένα δύσκολο νομοθετικό πρόγραμμα από το οποίο ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, όποιο κι αν είναι το όνομά του, θα το βρει δύσκολο- αν όχι αδύνατο- να αποκλίνει” καταλήγει ελαφρώς δυσοίωνα ο Guardian.

Πηγή: theguardian.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version