Πολιτική

Επιμένει ο Βαρουφάκης! “Ο Τσίπρας μου έδωσε εντολή για τα IOUs!”

Επανέρχεται δριμύτερος ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι δρούσε με εντολή Τσίπρα στον σχεδιασμό της εναλλακτικής για τα IOUs, ενώ δηλώνει ατρόμητος απέναντι σε οποιονδήποτε θελήσει να τον αντιμετωπίσει για την θητεία του ως υπουργός Οικονομικών!

Το μπαράζ συνεντεύξεων του Γιάνη Βαρουφάκη συνεχίζεται!

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε στο mega και προχώρησε σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν!

Μέσα σε όλα, είπε πως η εντολή για τον σχεδιασμό της εναλλακτικής των IOUs είχε δοθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως αποτελούσε μία τακτική άμυνας, αφού ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απειλούσε με Grexit.

Σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το αν θα την υπερψηφίσει ή όχι, αφού τόνισε πως πρέπει πρώτα να διαβάσει προσεκτικά οποιαδήποτε παράγραφο και οποιοδήποτε άρθρο της, μέχρι να πάρει την απόφασή του.

Ωστόσο, η ερμηνεία που μπορεί να δοθεί είναι πως ο Γιάνης Βαρουφάκης ενδέχεται να κινηθεί προς το… όχι, αφού ξεκαθάρισε πως θέλει να συνεχίσει να υπερασπίζεται το “ΌΧΙ” του ελληνικού λαού εκείνη την “μεγαλειώδη βραδιά”, όπως χαρακτήρισε τη νύχτα της 5ης Ιουλίου, οπότε έγινε και το δημοψήφισμα.

Κακεντρέχεια των ΜΜΕ το ταξίδι στην Αίγινα

Η συζήτηση φυσικά δεν θα μπορούσε να μην πάει και στην Αίγινα, όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης “απέδρασε” το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής.

Ένα βράδυ τεράστιας σημασίας για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, αφού στην Βουλή γινόταν ψηφοφορία για να δοθεί “εντολή” στην ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την συμφωνία με τους εταίρους, στο Eurogroup και την Σύνοδο Κορυφής που ακολουθούσαν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δόθηκε τεράστια έκταση στο συγκεκριμένο ζήτημα εξαιτίας της κακεντρέχειας των μέσων ενημέρωσης και συμπλήρωσε πως ό, τι κι αν κάνει μετατρέπεται από τα μίντια σε σκάνδαλο.

Συμπλήρωσε δε, πως μέσα σε όλες του τις υποχρεώσεις έχει και αρκετές απέναντι σε ένα 11χρονο κορίτσι (σ.σ. εννοώντας την κόρη του) και γι’ αυτό πήγε στην Αίγινα, αφωού ήθελε να περάσει το σαββατοκύριακο μαζί της.

Έδωσε μάλιστα μεγάλη σημασία στο ότι στην Αίγινα βρίσκεται το σπίτι του, εννοώντας πως δεν πήγε… διακοπές.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης