Πολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος – Αθώα η Τουλουπάκη

Την αμετάκλητη απόφαση του για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη ανακοίνωσε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου (04.03.2023) το Ειδικό Δικαστήριο. Μία απόφαση που είχε ομοφωνία μόνο ως προς ένα σκέλος, αυτό της ομόφωνης αθώωσης του πρώην υπουργού για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους τόσο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όσο και η Ελένη Τουλουπάκη, αρνήθηκαν τις αξιόποινες πράξεις που τους οδήγησαν στο εδώλιο. Όσον αφορά στην αμετάκλητη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, τα υπόλοιπα σκέλη της εκδόθηκαν κατά πλειοψηφία τόσο για τις αθωώσεις όσο και τις ενοχές. 

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις παράβασης καθήκοντος. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης καταδικάστηκε για τις καταγγελίες της Ελένης Ράικου κατά πλειοψηφία 7-6 και του Παναγιώτη Αθανασίου ως προς το σκέλος που αφορά την υπόθεση του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα κατά πλειοψηφία 8-5.

Αντίθετα, απαλλάχθηκε κατά πλειοψηφία 8-5 τ επίσης για τις καταγγελίες της Γεωργίας Τσατάνη και του Παναγιώτη Αθανασίου όσο αφορά τα σκέλη που αφορούσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο κατά πλειοψηφία 8-5 και τους επιχειρηματίες Γιάννη Αλαφούζο και Ανδρέα Βγενόπουλο κατά πλειοψηφία 7 -6.

Ωστόσο, κατά πλειοψηφία, το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Ειδικότερα, η Ελένη Τουλουπάκη απαλλάχθηκε κατά πλειοψηφία 9 προς 4 για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλική Ηλιουπούλη ανακοίνωσε πως η πλειοψηφία του δικαστηρίου, 8 έναντι 5, έκρινε πως η Ελένη Τουλουπάκη πρέπει να απαλλαγεί και από το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά επιτρεπτή μεταβολή της κακουργηματικής κατηγορίας της κατάχρησης εξουσίας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος αθωώθηκε ομόφωνα από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν εμφανίστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς είναι ασθενής ενώ παρούσα και σήμερα για να ακούσει την απόφαση των συναδέλφων της ήταν η Ελένη Τουλουπάκη.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή