Πολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ξανθού – Έρχεται η κατάθεση Ράικου

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο μάρτυρας επέμεινε απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης πως η μη τιμολόγηση των φαρμάκων από τον προκάτοχο του, Παν. Κουρουμπλή, δεν λειτούργησε προς όφελος των φαρμακευτικών εταιριών. Ο κ. Ξανθός μάλιστα είπε πως κατά την εκτίμηση του δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη στην υπόθεση.

«Στην Ελλάδα η πολιτική επιλογή λόγω των μνημονίων και σε συνεννόηση με τους θεσμούς, ήταν η αύξηση στις τιμές των φαρμάκων να επιβαρύνει τις φαρμακευτικές εταιρίες» τόνισε ο κ. Ξανθός.

Πρόεδρος: Θα επερχόταν μείωση των τιμών των φαρμάκων, εάν γινόταν η ανατιμολόγηση;
Μάρτυρας: Επερχόταν μία μείωση στατιστικά 2-3%. Επειδή η υπέρβαση της δαπάνης ήταν πολύ μεγαλύτερη, η μείωση δεν επηρέαζε τη δαπάνη.
Πρόεδρος: Οι φαρμακευτικές ωφελήθηκαν;
Μάρτυρας: Δεν ωφελήθηκαν επειδή υπήρχε η επιβάρυνση τους. Επιβαρύνθηκαν με ένα ποσό 200 εκ ευρώ.
Πρόεδρος: Άρα δωράκι στις φαρμακευτικές θεωρείτε πως δεν υπάρχει;
Μάρτυρας: Προφανώς.

Το Ειδικό Δικαστήριο συνεχίζεται την ερχόμενη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου με την κατάθεση της εισαγγελέως Εφετών, Ελένης Ράικου.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης