Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Άγρια επίθεση Βέμπερ στον Τσίπρα: Θέλεις τη διαίρεση της Ευρώπης!

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

“Περίμενα μια συγγνώμη για όσα είπες” είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον κάνει… κακές παρέες (βλέπε Φιντέλ Κάστρο) και πως θέλει τη διαίρεση της Ευρώπης.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ επιτέθηκε σφοδρά στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι εκείνο που ζητά είναι η σύγκρουση και η αποτυχία! “Ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ σας λέω ότι θα αντιπαρατεθούμε με εσάς πολιτικά. Εσείς επιζητάτε και αγαπάτε τη σύγκρουση, εμείς τον συμβιβασμό. Εσείς θέλετε και επιζητάτε την αποτυχία, εμείς την επιτυχία, εσείς θέλετε τη διαίρεση της Ευρώπης, εμείς αγαπάμε την Ευρώπη. Επιτέλους επανέλθετε στη λογική και καταθέστε ένα πρόγραμμα”, είπε.

Η επίθεση του Γερμανού ευρωβουλευτή έγινε και για το δημοψήφισμα, προκαλώντας μάλιστα τις αντιδράσεις και τις αποδοκιμασίες πολλών ευρωβουλευτών.

“Ο Τσίπρας εμφανίζεται εδώ ως εκπρόσωπος της ελληνικής δημοκρατίας, διοργάνωσε δημοψήφισμα και είναι νικητής με 61%. Κύριε Τσίπρα, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανακοίνωσε και εκείνος ότι σκέπτεται να διεξαγάγει δημοψήφισμα γιατί οι Σλοβάκοι δεν μπορούν πια να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τους Έλληνες. Κύριε Τσίπρα σας ερωτώ λοιπόν, οι άλλοι δικαιούνται να ψηφίζουν; Στην Ευρώπη έχουμε αρκετά μέλη και δεν είναι το άθροισμα των δημοψηφισμάτων, είναι η αναζήτηση του συμβιβασμού. Και αυτόν τον δρόμο φοβάμαι ότι εσείς τον εγκαταλείψατε”.

Τα όσα είπε ο Μ. Βέμπερ προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις από πλευράς του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και του ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότη Μαριά.

“Η Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι όπως ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως”, είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ζήτησε “την προσπάθεια όλων, ώστε να φύγει οριστικά η λέξη Grexit από το ευρωπαϊκό λεξιλόγιο, μακριά από τα λάθη του παρελθόντος που προκάλεσαν τεράστια ύφεση και ανεργία και απίστευτο κοινωνικό πόνο στην Ελλάδα”.

Απευθυνόμενος στον επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών Μάνφρεντ Βέμπερ του ζήτησε να σταματήσει “να προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, να σταματήσει να παίζει με τα σπίρτα σε αποθήκη καυσίμων”, ενώ απευθυνόμενος στους ακροδεξιούς Μαρίν Λεπέν και τον Νάιτζελ Φάρατζ τους ζήτησε “να σταματήσουν να παίζουν στην πλάτη του ελληνικού λαού το λαϊκίστικο παιχνίδι για να προωθήσουν τις ακροδεξιές τους επιδιώξεις”.

Από την πλευρά του, ο Νότης Μαρίας, κατηγόρησε τον Μάλφρεντ Βέμμπερ για “ανθελληνικό ντελίριο”. “Πέστε λοιπόν πρώτα στην κα Μέρκελ να εξοφλήσει τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και μετά να μιλάτε για αξιοπρέπεια. Σταματείστε να κουνάτε το δάκτυλο στον ελληνικό λαό τον οποίο φτωχοποίησε η Μερκελική λιτότητα. Ξέρετε ότι το μνημόνιο απέτυχε στη Ελλάδα (…) η Ελλάδα τα 5 μνημονιακά χρόνια πήρε 214 δις δάνεια και όμως έχει 1,5 εκατ. ανέργους και 40% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. Που πήγαν τα λεφτά κύριε Βέμπερ, γιατί δεν λέτε ότι πήγαν για να διασωθούν οι γερμανικές τράπεζες. Ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται πλέον την Μερκελική λιτότητα και τα μνημόνια” κατέληξε ο κ. Μαρίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε