Πολιτική

Συμφωνία: «Δεν είναι η Γερμανία η μεγαλύτερη πολέμιος της Ελλάδας»

Οι μικρότερες χώρες της ευρωζώνης είναι εκείνες που έχουν υιοθετήσει την πιο σκληρή στάση ανάμεσα στην Ελλάδα και όχι η Γερμανία, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

Ο Σαπέν αμφισβήτησε, μιλώντας στο RTL, πως η Γερμανία είναι ο πιο σκληρός από τους Ευρωπαίους εταίρους απέναντι στην Αθήνα, λέγοντας ότι μικρότερες χώρες της ΕΕ που έχουν περάσει από τον επίπονο δρόμο των μεταρρυθμίσεων έχουν υιοθετήσει την πιο σκληρή προσέγγιση απέναντι στην Ελλάδα.

“Οι πιο σκληρές είναι οι μικρές χώρες που έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε, επικαλούμενος την Σλοβενία και την Σλοβακία.

Αυτές οι χώρες, συνέχισε, “λένε στην Ελλάδα: εγώ έχω κάνει τις προσπάθειες, τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα στην χώρα μου, κάνε προσπάθειες και εσύ στην χώρα σου, αλλά μην ζητάς από τον λαό μου να σε βοηθήσει την ώρα που ο κατώτατος μισθός σου είναι υψηλότερος από τον δικό μου, την ώρα που οι συντάξεις σου είναι υψηλότερες από τις δικές μου”.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Παγώνουν» οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς μετά την αποχή στην ψηφοφορία για πρόεδρο Δημοκρατίας – Όλο το παρασκήνιο
Η κίνηση της Νέας Αριστεράς ενόχλησε ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπήρχε η εντύπωση ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα ανάμεσα στις δύο πλευρές
«Παγώνουν» οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς μετά την αποχή στην ψηφοφορία για πρόεδρο Δημοκρατίας – Όλο το παρασκήνιο
Φουντώνει ο «πόλεμος» Ζωής Κωνσταντοπούλου και ΚΚΕ - «Είναι ένα θεσμικό σκυλάκι του καναπέ» λέει ο «Ριζοσπάστης»
Ο «Ριζοσπάστης» και ο «Οδηγητής» απάντησαν στον χαρακτηρισμό «μακρύ χέρι του κράτους» της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είναι ένα θεσμικό σκυλάκι του καναπέ» λέει για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ο «Ριζοσπάστης»