Παρασκευή, 26 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Είναι αριστερός ο κύριος Σημίτης;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Κάλχας δεν πήγε ποτέ στη χώρα των λωτοφάγων, ούτε τον χτύπησε το αλτσχάιμερ παρότι προσεγγίζει το τρισχιλιοστό έτος της ηλικίας και ως εκ τούτου η μνήμη του επιτρέπει να θυμηθεί μακρινά γεγονότα και να πει: Εχει δίκιο ο κύριος Σημίτης όταν σε άρθρο του σε εφημερίδα υποστηρίζει πως «Αριστερά στην κυβέρνηση δεν σημαίνει μόνο μια νέα κυβερνητική αντίληψη για την αναδιοργάνωση της κοινωνίας αλλά μια νέα κυβερνητική πράξη» και να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο ίδιος δεν ήταν ποτέ αριστερός.
 

Γιατί; Μα διότι στο ασφαλιστικό δεν τόλμησε να κάνει πράξη το σχέδιο Γιαννίτση υποχωρώντας άτακτα στην επίθεση των συνδικαλιστών, στη διαφθορά στο δημόσιο το έργο του είναι μηδαμινό, αφού παρότι διαπίστωσε ότι βασιλεύει το γρηγορόσημο δεν έκανε τίποτα να το αντιμετωπίσει, όσον αφορά δε στις καταγγελίες για διαφθορά υπουργών είπε το αλησμόνητο όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα. Κι΄ όταν ο εισαγγελέας μπόρεσε να παρέμβει, μετά την πρωθυπουργία Σημίτη, διαπιστώθηκε πόσο μεγάλο ήταν το όργιο της μίζας παρότι δεν έχει αποκαλυφθεί στο σύνολό του.

Κι΄ ενώ τώρα προτείνει την περικοπή των στρατιωτικών δαπανών είναι αυτός που έδωσε ώθηση στη νέα κούρσα στρατιωτικών εξοπλισμών ύστερα από τα Ιμια, καθώς και στις θηριώδεις μίζες κυβερνητικών αξιωματούχων της κυβέρνησής του.

Κύριε Σημίτη, δυστυχώς για εσάς δεν ήσασταν ανεύθυνος άρχοντας, αλλά υπεύθυνος πρωθυπουργός που ανέχτηκε τα προαναφερόμενα φαινόμενα. Και ήταν αυτή η πράξη σας και όχι η πάταξή τους, για να επανέλθουμε στη σημασία της πράξης για να χαρακτηριστεί μία κυβέρνηση αριστερή.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε