Site icon NewsIT

Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία της Ελληνικής Λύσης για νοθεία στις ευρωεκλογές

14.06.2024 | 14:24
Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελία της Ελληνικής Λύσης για νοθεία στις ευρωεκλογές

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Κύρωση της από 23 Νοεμβρίου 2023 Σύμβασης Υπο-Παραχώρησης μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου, της εταιρείας "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε." και της εταιρείας "Οργανισμός Λιμένος Καβάλας Α.Ε.", και αφετέρου της εταιρείας "ΣΑΡΙΣΑ Υπο-Παραχώρηση Λιμένος Καβάλας Φίλιππος ΙΙ Ανώνυμη Εταιρεία", της εταιρείας "Blacksummit Financial Group Inc", της εταιρείας "ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών Ακινήτων Κατασκευών" και της εταιρείας "Ευρωπαϊκές Επενδύσεις και Επιχειρήσεις Αεροδιαστημικής Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία"", Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο «στόχαστρο» εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν οι καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης περί νοθείας στις Ευρωεκλογές.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έστειλε παραγγελία στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να διενεργήσει ταχύτητα και σε βάθος έρευνα για την υπόθεση.

Στην παραγγελία της η κυρία Αδειλίνη αναφέρει: « Κατόπιν  της από 13/6/2024 με αρ. πρωτ. Α.Π.69/13-6-2024 αναφοράς του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβανίου, με την οποία ζητά την διερεύνηση των καταγγελιών του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου και του πρώην Ευρωβουλευτή κ. Γεωργίου Κύρτσου περί «νοθείας» κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, εν όψει δε του ότι είναι αυτονόητη η ανάγκη της ταχείας και σε βάθος διερεύνησης των ως άνω καταγγελιών, παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες και για τη σχετική ενημέρωσή μας.» 

                                                  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version