Παρασκευή, 16 Αυγ.
31oC Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ! Μίλησε και με Ντράγκι, Σούλτς

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ! Μίλησε και με Ντράγκι, Σούλτς

Στα ύψη ο πυρετός των επαφών στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες με στόχο μια συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές. Λίγο πριν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε ξανά τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και τους κ.κ. Ντράγκι και Σουλτς.

Την ώρα που αυξάνονται οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα πρόταση στην Κομισιόν προκειμένου οι δυο πλευρές να έρθουν πιο κοντά σε συμφωνία την ύστατη ώρα, πριν εκπνεύσει (τα ξημερώματα) το πρόγραμμα της Ελλάδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Γιούνκερ αμέσως μετά τη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Δευτέρας. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, περιέγραψε στον κ. Τσίπρα πως θα μπορούσε να είναι μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής και ζήτησε να του σταλεί γραπτώς μια νέα πρόταση από την Ελλάδα, ώστε να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup ακόμη και μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα.

Την χθεσινοβραδινή επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής των Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel, ο οποίος δεν απέκλεισε να καταθέσει η Αθήνα νέα πρόταση στην Κομισιόν σήμερα!


Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μίλησαν στο τηλέφωνο και το πρωί της Τρίτης, ενώ ο πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνικές επαφές με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα στέκεται σε τέσσερα βασικά σημεία ώστε να υπάρξει συμφωνία:
– Να μην περιλαμβάνονται περικοπές μισθών και συντάξεων
– Το πρόγραμμα να είναι ένα πακέτο ανάπτυξης
– Να ρυθμίζεται το χρέος
– Να μην καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις


Ο ίδιος tweet-αρε και δήλωση του εκπροσώπου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά, πως ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην καμπάνια ενόψει του δημοψηφίσματος.


Η είδηση για τη νέα επικοινωνία των δυο ανδρών ήρθε την ώρα που η Κομισιόν διεμήνυε στην Αθήνα ότι η πόρτα της για συμφωνία είναι ανοιχτή, αρκεί να γίνει δεκτή η πρόταση που έχει δημοσιοποιηθεί. Και διεμήνυσε ότι ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε