Τετάρτη, 17 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Μέρκελ: Αλέξη είμαι ανοιχτή να μιλήσουμε αν θέλεις

Μέρκελ: Αλέξη είμαι ανοιχτή να μιλήσουμε αν θέλεις

Ανοιχτή για νέες συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, αρκεί να το επιθυμεί και ο ίδιος.

Αυτό τουλάχιστον τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ και επισήμανε ότι στόχος του Βερολίνου ήταν πάντα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

“Θέλουμε ισχυρή Ευρωζώνη”, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τα γεγονότα τα δημιούργησε η ελληνική πλευρά, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα.

Όπως διευκρίνισε πάντως το Βερολίνο θεωρεί θεμιτή την απόφαση μιας κυβέρνησης για δημοψήφισμα, δεν γνωρίζει το ακριβές ερώτημα που θα τεθεί και δεν επιθυμεί να λάβει θέση.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε μέλη του κόμματός της, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως το ευρώ είναι πάνω από ένα νόμισμα και ζήτησε αλληλεγγύη από όλους γιατί, όπως είπε, η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο και κάλυψε πλήρως τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τις φήμες και τα δημοσιεύματα πως οι σχέσεις τους, εξαιτίας και της ελληνικής κρίσης, δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Μάλιστα, θέλησε να στείλει και μήνυμα στην Ελλάδα πως ο υπουργός Οικονομικών δεν προσπαθεί να δυναμιτίσει τις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας πως αν κάποιος έζησε την προσπάθεια για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα είναι ο Σόιμπλε, που πέρασε μερόνυχτα μέσα σε μια αίθουσα διαπραγματεύσεων.

Και για να το κάνει ακόμη πιο… δυνατό (ή πειστικό) του είπε: «Σε ευχαριστώ που είσαι υπουργός Οικονομικών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε