Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Είστε απαράδεκτος κύριε Γιούνκερ. Εμείς μπορούμε να βρίζουμε τον Ελληνα πρωθυπουργό, εσείς απαγορεύεται…

Είστε απαράδεκτος κύριε Γιούνκερ. Εμείς μπορούμε να βρίζουμε τον Ελληνα πρωθυπουργό, εσείς απαγορεύεται…

Στη διαμάχη του Γιούνκερ με τον Ελληνα πρωθυπουργό, εγώ προσωπικά είμαι με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Μπορεί να διαφωνώ με τον κύριο Τσίπρα, μπορεί να του καταλογίζω ελλείψεις, αδυναμίες, λανθασμένες εκτιμήσεις, απειρίες, αλλά δεν επιτρέπω σε κανένα αλλοδαπό να τον αποκαλεί ψεύτη. Μπορεί να διαφωνώ μαζί του, αλλά αυτό είναι δικό μας εσωτερικό θέμα, είναι δική μας διαφωνία την οποία θα λύσουμε όπως εμείς νομίζουμε.

Οι τρίτοι, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν, καλό είναι να καθίσουν στη γωνία και να μην συνδαυλίζουν τις διαφωνίες μεταξύ των Ελλήνων, να παραμείνουν ουδέτεροι και να μην αναμιγνύονται στα εσωτερικά μας.

Αν ο κύριος Γιούνκερ επιθυμεί να βοηθήσει τους Ελληνες που πάσχουν και υποφέρουν σήμερα καλώς θε νάρθει να προσφέρει τη βοήθειά του. Θα του πω όμως πως και αυτός έχει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή της χώρας, έχει τεράστιες ευθύνες για την ανεργία, έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτωχοποίηση των Ελλήνων έχει τεράστιες ευθύνες για την ανθρωπιστική κρίση, γιατί ήταν από εκείνους που επέβαλαν στους Ελληνες τις καταστροφικές πολιτικές, από εκείνους που ήθελαν να τους τιμωρήσουν παρά τα δήθεν φιλελληνικά τους αισθήματα. Το game is over δεν ξεχνιέται κύριε Γιούνκερ. Όπως δεν ξεχνιέται και η απαράδεκτη συμπεριφορά όλων των δήθεν εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αν σήμερα ο κύριος Γιούνκερ υποφέρει για τους Ελληνες που υποφέρουν, για να γίνει πιστευτός θα πρέπει να επιδιώξει να εφαρμοστούν πολιτικές που θα βγάλουν τους Ελληνες από το τούνελ της κρίσης και της καταστροφής. Γιατί όσο μας σερβίρουν την ίδια συνταγή το έγκλημά τους καθίσταται διαρκές, αφού ήδη προκάλεσε τόσα δεινά, τόσο πόνο και δυστυχία.

Όταν ο κύριος Γιούνκερ, η κυρία Λαγκάρντ και η κυρία Μέρκελ επιτίθενται στον Ελληνα πρωθυπουργό εγώ συντάσσομαι με τον κύριο Τσίπρα και ας μην ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και ας τον επικρίνω με τα σχόλιά μου. Είναι δικαίωμά μου και υποχρέωσή μου να το κάνω. Ομως ο κύριος Γιούνκερ, ο κύριος Σουλτς και η κυρία Μέρκελ δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Αυτοί έχουν υποχρέωση να σεβαστούν τον ελληνικό λαό. Γιατί όταν βάλουν κατά του εκλεγμένου πρωθυπουργού, όποιος κι΄ αν είναι αυτός, βάλουν κατά του ελληνικού λαού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε