Για καθοδηγουμένη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς θεωρεί ότι έχει δώσει πλήρεις απαντήσεις για την σχέση του με την εταιρεία «Διάτμηση» και τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί λόγω των εκλογών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 γιατί επικυρώθηκε το γνήσιο της υπογραφής από αξιωματικό στο αρχηγείο της αστυνομίας και σε άλλα ερωτήματα που τίθενται από μέσα ενημέρωσης ανέφερε πως “δεν μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση γιατί υποβιβάζει τον ίδιο και τον πολιτικό αγώνα αφού έχει αποδειχθεί ότι έχει δίκιο”.
Πάντως, είπε ότι “δεν απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για την μεταβίβαση των μετοχών, ούτε υποχρέωση υποβολής του συμφωνητικού στη ΔΟΥ και πως η υπεραξία των μετοχών θα φορολογηθεί με την δήλωση του 2016” κάτι που επιβεβαίωσε και ο φοροτεχνικός κ. Μουζάκης που ήταν στο στούντιο. Διαβεβαίωσε επίσης, ότι τα έγγραφα έχουν τις πραγματικές ημερομηνίες και όχι μεταχρονολογημένες.
Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται στην υπόθεση Φλαμπουράρη σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά”. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας παρουσίασε μια σειρά εγγράφων για να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του σε ό,τι αφορά στην ανάθεση δημόσιου έργου στην εταιρεία της οποίας υπήρξε ιδρυτής και βασικός μέτοχος.
Μετά το σάλο που προέκυψε με την ανάθεση έργου ύψους 3,9 εκατομμυρίων το οποίο μάλιστα πληρώνεται με διαδικασίες – εξπρές στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΕ του Α. Φλαμπουράρη, ο υπουργός παρουσίασε μια σειρά από έγγραφα που αποδεικνύουν σύμφωνα με τον ίδιο ότι αποχώρησε από την εταιρεία, πούλησε τις μετοχές του και ταυτόχρονα παρέδωσε το πτυχίο του και έκανε αίτηση συνταξιοδότησης.
Τα ίδια τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Φλαμπουράρης, μέντορας και προσωπικός φίλος του Α. Τσίπρα, δημιουργούν ωστόσο μια σειρά ερωτημάτων σε πολλούς.
Ο κ. Φλαμπουράρης μέσα σε μια μέρα, στις 26 Ιανουαρίου, την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε κυβέρνηση και ο ίδιος έπαιρνε χαρτοφυλάκιο εμφανίζεται να:
Καταθέτει το πτυχίο του στο ΤΕΕ
Υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης
Πουλάει το 50% της εταιρείας
Να συνάπτει ιδιωτικό συμφωνητικό
Να θεωρεί το γνήσιο της υπογραφής του στο συμφωνητικό
Μάλιστα κατά πολλούς μέσα σε χρονικό διάστημα λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές και την υπουργοποίησή του ο κ. Φλαμπουράρης παραιτείται από το Δ.Σ. της εταιρείας η οποία αλλάζει μετοχική σύνθεση μετά από γενική συνέλευση των μετόχων.
Οι κινήσεις αυτές κατά πολλούς είναι μεν νόμιμες δημιουργούν όμως μια σειρά ερωτημάτων καθώς έγιναν λίγες ημέρες πριν ή μετά τις εκλογές και την υπουργοποίησή του και αμέσως μετά η εταιρεία κατασκευάζει δημόσιο έργο και πληρώνεται άμεσα για τις υπηρεσίες της… Μπορεί λένε όσοι θέτουν ζήτημα ο κ. Φλαμπουράρης νομικά να εμφανίζεται άσχετος πλέον με την εταιρεία ωστόσο θέτουν ηθικό ζήτημα καθώς η μεταβίβαση έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό στον επί χρόνια συνεργάτη του, χωρίς να εισπράξει κανένα αντίτιμο (η πρώτη δόση έχει καθοριστεί για τον Νοέμβριο σχεδόν 8 μήνες μετά), ενώ και το ιδιωτικό συμφωνητικό μοιάζει σε πολλούς “ύποπτο” καθώς φέρει υπογραφή αξιωματικού του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Μπορεί βέβαια οποιοσδήποτε αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. που διαθέτει σφραγίδα να είναι σε θέση να θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής ωστόσο η κίνηση αυτή (η θεώρηση υπογραφής σε ιδιωτικό συμφωνητικό) από τη στιγμή που δεν απαιτείται μοιάζει “ύποπτη”.
Λένε όσοι θέτουν ερωτήματα για τη στάση Φλαμπουράρη ότι έγινε μόνο και μόνο για να “φαίνεται” ότι έγινε το συμφωνητικό στις 26 Ιανουαρίου και όχι αργότερα.
Παράλληλα κάποιοι μιλούν για εικονική αποχώρηση από την εταιρεία από τη στιγμή που στο νέο ΔΣ μετέχει ο γιος του πρώην υπουργού και μάλιστα σε θέση αντιπροέδρου.
Με βάση όλα τα παραπάνω η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για περίεργη και με βάθος υπόθεση ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς εισαγγελική έρευνα.
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Η υπόθεση Φλαμπουράρη δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος. Εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μην δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας.
Η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά, όπως επίσης, αν αυτός που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας είναι παρένθετο πρόσωπο, δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική.
Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν».