Δευτέρα, 8 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Γαλάζιες συμμαχίες και… μαχαιρώματα στην Α’ Αθηνών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σκληρή είναι η μάχη που δίνεται για μια έδρα στην Α’ Αθηνών ανάμεσα στους γαλάζιους υποψήφιους. Πέρα από την προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων οι υποψήφιοι προσπαθούν τα τελευταία 24ωρα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο παρασκήνιο να εξασφαλίσουν συμμαχίες τόσο με άλλους συνυποψηφίους τους όσο και με στελέχη που αποχώρησαν από τα ψηφοδέλτια όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Άλλωστε μετά την απογραφή οι έδρες στη συγκεκριμένη περιφέρεια έχουν μειωθεί κατά τρεις και σε περίπτωση που η ΝΔ έρθει δεύτερο κόμμα δύσκολα θα εκλέξει πάνω από τρεις έδρες. Αυτή τη στιγμή παίζουν σκληρά για τις τρεις θέσεις πέντε ονόματα πρόκειται για την Ολγα Κεφαλογιαννη, τον Βασίλη Κικιλια, τη Ντορα Μπακογιαννη, τον Νικήτα Κακλαμάνη και τη Φωτεινη Πιπιλή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Ολγα Κεφαλογιαννη έχει μια άτυπη συμμαχία με τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανο Πλευρη ( είχε πάρει τον Οκτώβριο την έδρα του Δ. Αβραμόπουλου) ενώ κάνει προσπάθειες και προς την πλευρά του Ν. Κακλαμάνη.

Ο πρώην δήμαρχος ήδη έχει συμμαχήσει με την Ν. Μπακογιαννη καθώς οι σχέσεις τους είναι κάτι πάρα πάνω από καλές. Ο Ν. Κακλαμανης έχει ήδη φροντίσει να εξασφαλίσει και τη συμμαχία με τον υποψήφιο προερχόμενο από την ΟΝΝΕΔ Β. Αξιώτη.

Από την άλλη η κ. Μπακογιαννη …παίζει και με τη Φωτεινη Πιπιλή με την όποια συνδέθηκε στενά απο την κοινή τους θητεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η κ. Πιπιλή είχε δώσει μάχη το προηγούμενο διάστημα για να περάσει απο τη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης πράγμα που δεν κατέστη δυνατό λόγω αντιδράσεων ωστόσο είχε σύμμαχος της την κ. Μπακογιαννη.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικιλιας δείχνει να μην ποντάρει σε συμμαχίες προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσει την υψηλή δημοτικότητα που του εξασφαλίζουν οι τελευταίες επιτυχίες της ΕΛΑΣ με τις συλλήψεις τρομοκρατών και οι όποιες ενισχύουν το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες. Ενώ ο Β. Κικιλιας φέρεται να λέει σε συνομιλητές τους ” οι σχέσεις με τους συνυποψηφίους μου είναι πάρα πολύ καλές καθώς οι πόρτες μου στο υπουργείο όλο αυτό το διάστημα ήταν ανοικτές για όλους”. Ενώ κρίσιμο ρόλο στη συγκεκριμένη περιφέρεια πρόκειται να παίξουν και οι υποψηφιότητες του Αλ. Μωραιτακη και Δ. Κωνσταντάρα.

Μαχη γίνεται στο παρασκήνιο και για την εξασφάλιση της στήριξης των αποχωρησάντων Δ. Αβραμόπουλου και Π. Παυλοπουλου. Ο επίτροπος φέρεται μετα τη φυγή για τις Βρυξέλλες να έχει συμμαχήσει με την Ολγα Κεφαλογιαννη ενώ ο Π. Παυλόπουλος στηρίζει τον Ν. Κακλαμάνη την υποψηφιότητα του όποιου δείχνει να στηρίζει και η πρώην ευρωβουλευτής Μ. Γιαννάκου η όποια για χρόνια εκλεγόταν στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν είναι επίσημο και οι κινήσεις στο παρασκήνιο είναι έντονες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες προκειμένου οι υποψήφιοι να ισχυροποιήσουν τη θέση και την εκλογή τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε