Απάντηση στις καταγγελίες ότι λίγο πριν την προκήρυξη εκλογών ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς έκανε προεκλογικά ρουσφέτια με προσλήψεις στο Δημόσιο, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:
Με το ν. 4325/2015 (ή νόμο Κατρούγκαλου όπως έγινε γνωστός) επέστρεψαν στις εργασίες τους πάνω από 4000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα. Η επιστροφή τους χαιρετίστηκε ως αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Κι όμως η επιστροφή 12 ακόμα τον περασμένο Ιούλιο, αναδεικνύεται τις τελευταίες μέρες σε «προεκλογικό ρουσφέτι», του πρώην υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά σε μια καινούργια εκστρατεία λάσπης.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για την επαναφορά υπαλλήλων που αρχικά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κατόπιν απολύθηκαν από το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (Ι.Ο.Μ) και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (Ε.Ο.Α.)., φορείς οι οποίοι καταργήθηκαν το 2011.
Πρόκειται μάλιστα για υπαλλήλους με υψηλή εξειδίκευση, οι οποίοι επαναπρσλήφθηκαν με το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και χωρίς κανένα άλλο προνόμιο, βάσει του «νόμου Κατρούγκαλου» την 1η Ιουλίου. Η δε απόφαση της 27ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β΄1853/27-8-2015) είναι απλώς διορθωτική της αρχικής πράξης, σύμφωνα με τις επιθυμίες των υπαλλήλων, οι οποίοι προτίμησαν άλλον φορέα από τον αρχικό ως έχουν δικαίωμα.
Τα ποσά που αναφέρονται αφορούν και τους δώδεκα υπαλλήλους κάτι που στη δημοσίευση της πράξης είναι ξεκάθαρο. Αναφέρονται σε ακαθάριστες αποδοχές μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές ύψους σε ετήσια βάση. Έτσι, λοιπόν, ο,τιδήποτε άλλο γράφεται είναι εκτός πραγματικότητας και εκ του πονηρού. Αρκεί να δει κανείς και τους υπογράφοντες για να καταλάβει ότι πρόκειται για πολιτικά παιχνιδάκια. Ωστόσο, όλα τα νομοθετήματα έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια και δεν επιδέχονται διπλών και τριπλών ερμηνειών. Το νομοθετικό και πολιτικό μήνυμα είναι ένα: Η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε και θα συνεχίσει στο μέλλον να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για ν’ αποκαταστήσει τις αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων προς τους Έλληνες πολίτες.