Συμβαίνει τώρα:
Ουρές χιλιομέτρων σε Κηφισό, Κηφισίας και Μεσογείων - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Αθηνών
Πολιτική

Εκλογές 2015 – Λαφαζάνης: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά τις εκλογές

Η χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία, συνεργασία μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε σήμερα (13/92015) από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε το πρωί το νοσοκομείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων και γιατρών του ιδρύματος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά χαρακτήρισε την κατάσταση τόσο στο Νοσοκομείο Χανίων όσο και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τραγική, υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας δήλωσε: «Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών και αυτό που γίνεται φανερό είναι ότι η χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία, συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και τη Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μειμαράκη. Οι δυο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου πάνε να συγκυβερνήσουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό το μετεκλογικό κυβερνητικό συνοικέσιο θα φέρει μόνο συμφορά στον τόπο. Γιατί έχει ένα μόνο σκοπό. Να εφαρμοστεί με σκληρότατο τρόπο το τρίτο μνημόνιο».

Από τα Χανιά ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου σημαίνει εξόντωση και εξουθένωση του ελληνικού λαού επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν αξίζει η Ελλάδα μια τέτοια τύχη. Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την στιγμή ελπίδα και ελπίδα δεν μπορούν να δώσουν τα μνημόνια. Ακυρώνουν τη δημοκρατία, σημαίνουν εθνική υποτέλεια. Το τρίτο μνημόνιο σημαίνει λιτότητα και ξεπούλημα της πατρίδας μας σημαίνει φορολεηλασία.

Επομένως θέλουμε την ελπίδα και για να φέρουμε την ελπίδα σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να ακυρώσομε τα μνημόνια».

Από τα Χανιά ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η μόνη δύναμη αυτή την ώρα που έχει ρεαλιστική πρόταση για την ακύρωση των μνημονίων και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας είναι η Λαϊκή Ενότητα».

Όπως είπε, η ισχυροποίηση της Λαϊκής Ενότητας θα ακυρώσει τα μνημόνια και τα μετεκλογικά σχέδια διάλυσης της χώρας, ενώ χαρακτήρισε τον αγώνα της Λαϊκής Ενότητας εθνικό και δημοκρατικό για την επιβίωση και τη σωτηρία του τόπου.

Από τα Χανιά ο κ. Λαφαζάνης κατέθεσε πρόταση για αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα, όπως είπε, προέλευσης των εισοδημάτων.

Επίσης, πρότεινε την πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και κινητοποίηση για αλλαγή των δεδομένων
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή την κυβέρνηση την συμφέρει να εμφανίζεται ότι έχει απέναντι της ένα αντισυστημικό κόμμα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ
Σωκράτης Φάμελλος για ανασχηματισμό: Δεν θα αλλάξει τον κατήφορο της κυβέρνησης – Προτεραιότητά μας η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό στις συνεργασίες. Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΕ για τη διεύρυνση του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος