Πολιτική

Εκλογές 2015: Λαϊκή Ενότητα κατά ΑΝΤ1 και άλλων μέσων ενημέρωσης

Να τηρηθούν οι κανόνες της ισότιμης, δημοκρατικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης, ζήτησε από την πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), Λίνα Αλεξίου, ο εκπρόσωπος τύπου της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Ήσυχος.

Κατά τη συνάντηση την οποία είχε σήμερα με την πρόεδρο του ΕΣΡ, ο κ. Ήσυχος, κατέθεσε υπόμνημα της Λαϊκής Ενότητας, με το οποίο το κόμμα διαμαρτύρεται, για «ανισότιμο τρόπο προβολής των δραστηριοτήτων του κόμματος, και αήθεις συντονισμένες επιθέσεις από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Συγκεκριμένα, στο υπόμνημα αναφέρεται ότι, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANTENNA, στις 29-8-2015 «έλαβαν χώρα ανεπίτρεπτοι, βαρύτατοι δυσφημιστικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας, κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, παραβιάζοντας κατάφωρα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατευόμενη αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και την υποχρέωση προστασίας του κύρους των κομμάτων.

Παράλληλα, σε μία σειρά ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και στην ίδια τη Δημόσια Τηλεόραση, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της απουσίας εκπροσώπων της Λαϊκής Ενότητας από τα ενημερωτικά-πολιτικά πάνελ, στις ζώνες υψηλής ακροαματικότητας, πρακτική η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή της αναλογικής ισότητας, υπό ευρεία έννοια, και στερεί τελικά από τους πολίτες την ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα για τα οποία θα κληθούν ν’ αποφασίσουν με τη ψήφο τους την 20ή Σεπτεμβρίου 2015».

Επίσης, η Λαϊκή Ενότητα ζητά από το ΕΣΡ, «την αυστηρή τήρηση της οριοθέτησης του χρόνου που διατίθεται στα κόμματα, αλλά και στους υποψήφιους βουλευτές και την αναβάθμιση του ΕΣΡ».

Τέλος, ζητά επίσης να υπάρξει, «αντικειμενική, αξιόπιστη, ανεξάρτητη, πλουραλιστική και ανόθευτη πληροφόρηση, ώστε οι πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία επαρκώς ενημερωμένοι για τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες των κομμάτων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία της δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεσης της τραγωδίας στα Τέμπη, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος...
Ο Σωκράτης Φάμελλος
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ