Πολιτική

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Θα ζητήσω απο τον Τσίπρα να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας

Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με στόχο να διασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, για τη διασφάλιση της θέσης της στην ευρωζώνη, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι η καλύτερη επιλογή τους για τη διατήρηση της συνοχής της νομισματικής ένωσης.

«Ακόμη κι αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, κάτι που δεν θα συμβεί, θα αντιμετωπίζει τα ίδια εσωτερικά προβλήματα με τους διαφωνούντες κάθε φορά που θα φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κίνδυνος ενός grexit δεν έχει περάσει και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος», εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας ότι αντίθετα η ΝΔ θα διασφαλίσει την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης και θα περάσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

«Δεν υπήρχε ανάγκη να κηρυχθούν πρόωρες εκλογές και ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση (για την απόφασή του) να βάλει τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια και να προκαλέσει αβεβαιότητα και αστάθεια την κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Είναι καταστροφικό να διεξάγονται εκλογές κάθε έξι μήνες», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας έγινε «το χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε «κλαίγοντας» να ζητήσει ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είναι ένα πράγμα να είσαι καλό παιδί και εντελώς άλλο να είσαι ηγέτης», εξήγησε.

«Ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες, χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας», κατήγγειλε ο κ. Μεϊμαράκης. «Παρόλα αυτά τον υποστηρίξαμε όταν πιστέψαμε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», κατέληξε.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3