Πολιτική

Εκλογές 2015: Οι εκπλήξεις και οι επικεφαλής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – “Μάχη” Τσίπρα – Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο

- Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα είναι πρώτος και στη λίστα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα "κατέβει" υποψήφιος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
- Πληροφορίες θέλουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να καταλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής Επικρατείας
- Στη Β' Αθήνας επικεφαλής θα είναι όπως φαίνεται ο Γ. Δραγασάκης, στην περιφέρεια Αττικής μετά το "όχι" στον Αλέξη Μητρόπουλο, την πρώτη θέση θα καταλάβει ο Αλέξανδρος Μπαλτάς- Στην Α' Αθήνα θα δώσουν "μάχη" οι Γ. Σακκελαρίδης, Ν. Βούτσης και Ν. Φίλης
- Στη Β' Αθήνας το κενό του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα καλύψει ο Δημήτρης Βίτσας

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για να “κλείσουν” τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα καθώς επιχειρείται να καλυφθούν τα κενά που προκάλεσε η διάσπαση του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς που προοριζόταν για επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον τοποθετήσει στην τελευταία και τιμητική θέση ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση.

Μετά από αυτή την κίνηση πληροφορίες θέλουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να καταλαμβάνει τη θέση αυτή, αν και το όνομά του ακούγεται και για τη Β’ Αθηνών, όπως και αυτά των Γ. Δραγασάκη και Π. Κουρουμπλή.

Στο Επικρατείας δεν αποκλείεται να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση η Θεανώ Φωτίου. Σε εκλόγιμες θέσεις θεωρείται πως θα είναι ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Βεργόπουλος.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα είναι πρώτος και στη λίστα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα “κατέβει” υποψήφιος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ίδια περιφέρεια της Αθήνας μετά την αποχώρηση της Ζ. Κωνσταντοπούλου θα τηρηθεί η σειρά κατάταξης με τους Γ. Σακκελαρίδη, Ν. Βούτση και Νίκο Φίλη, ενώ δεν αποκλείεται να μπει στο ψηφοδέλτιο και ο Χριστόφορος Βεναρδάκης.

Στη Β’ Αθήνας επικεφαλής θα είναι όπως φαίνεται ο Γ. Δραγασάκης, στην περιφέρεια Αττικής μετά το “όχι” στον Αλέξη Μητρόπουλο, την πρώτη θέση θα καταλάβει ο Αλέξανδρος Μπαλτάς.

Το ψηφοδέλτιο Αττικής, έχει διαμορφωθεί ως εξης: Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας,  Γιάννης Δέδες, Κατερίνα Καράλη,  Κατερίνα Θεοχάρη,  Άννα Στεργίου, Σταύρος Καραγκούνης, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, Κ. Καλογρανης, Α. Μαραγκάκη, Ε. Δελαγραμμάτικα,  Ν. Πέππας, Κώστας Δέδες, Γιώτα Παππά, Ευαγγελία  Ντελάκη,  Σπύρος Μιχαήλ, Πάνος Ροδάκης.

Στη Β’ Αθήνας το ψηφοδέλτιο διαμορφώνεται ως εξής: Δραγασάκης, Κουρουμπλής, Παππάς, Μπαλάφας, Σκουρλέτης, Ξυδάκης, Θεωνάς, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Δημαράς, Σπίρτζης, Κατριβάνου, Τσιρώνης, Τόσκας, Καββαδία.

Πρώτος στην Α΄ Πειραιά θα είναι ο Θ. Δρίτσας, ενώ θα ακολουθήσουν η Ελένη Σταματάκη και ο πανεπιστημιακός Κ. Δουζίνας.

Στη Β’ Αθήνας το κενό του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα καλύψει ο Δημήτρης Βίτσας.

Στόχος των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιμετωπίσουν με δυνατά ονόματα τη Λαϊκή Ενότητα σε δύο κρίσιμες περιφέρειες.

Έτσι στη Μεσσηνία η Κουμουνδούρου κατεβάζει τον Γ. Κατρούγκαλο κόντρα στον Θανάση Πετράκο, ενώ φαίνεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς παίρνει “φύλλο πορείας” για τη Βοιωτία ώστε να συσπειρώσει τη βάση κόντρα στον Γ. Σταθά.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο Νίκος Παρασκευόπουλος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης φημολογείται ότι θα τοποθετηθεί ο πρώην υπουργός Μάρκος Μπόλαρης.

Πληροφορίες από Mega

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές για τη Σύνοδο του Λονδίνου: Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις με τη συμμετοχή της Ελλάδας
Εκεί, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της
Το Μέγαρο Μαξίμου
Νίκος Παπαθανάσης κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη: Εργαλειοποιούν και παραποιούν την πραγματικότητα πάνω στο τραγικό δυστύχημα
«Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης» επισημαίνει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης σε συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή