Δευτέρα, 25 Νοε.
7oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Παππάς: Δεν μας ανησυχούν οι δημοσκοπήσεις… Είναι μούδιασμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Ζητούμε καθαρή εντολή για να προασπίσουμε όσο έδαφος κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση, το οποίο η Ν.Δ. μάς ζητούσε να εγκαταλείψουμε και επιδιώκει η ίδια να εγκαταλείψει. Για να πάμε την Ελλάδα μπροστά, τώρα που καταφέραμε και την κρατήσαμε όρθια».

Αυτό τονίζει ο τέως υπουργός Επικρατείας, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, στην εβδομαδιαία οικονομική και πολιτική εφημερίδα “Finance & Markets Voice”, και σημειώνει ότι «γι’ αυτό πρέπει να είναι τόσο καθαρή και ισχυρή η εντολή» και πως «για όλους αυτούς τους λόγους, η χώρα δε γίνεται να μπει σε περιπέτειες, αλλά δεν πρέπει να παραμείνει εξαρτώμενη κι από αυτούς που την οδήγησαν επί 40 χρόνια σε αυτό το σημείο».

Ο κ. Παππάς δηλώνει ότι δεν ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, «γιατί αποτελεί μόνο μία αποτύπωση ενός μουδιάσματος που επήλθε από τη διάσπαση που βίωσε ο χώρος μας». Σημειώνει ότι με την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, «ήδη, αυτή η εικόνα έχει αντικατασταθεί από μία πολύ θετική εικόνα, από μαζική στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και θα ξεδιπλώνουμε τον προγραμματικό μας λόγο, τόσο θα βελτιώνεται». Εκφράζει δε αισιοδοξία ότι στο τέλος, η πραγματική εικόνα, το αποτέλεσμα της κάλπης, «θα μάς δώσει την ισχυρή και καθαρή εντολή που ζητάμε».

Τονίζει ότι ο ριζοσπαστισμός του ΣΥΡΙΖΑ πηγάζει από ένα συνολικό πρόγραμμα, ένα όραμα για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό μέσα στην Ευρώπη, τα οποία δεν τίθενται στο περιθώριο, παρά τους όποιους τακτικούς ελιγμούς και ότι «βεβαίως δεν τίθενται στο περιθώριο ανάλογα με το ποιοι περνάν και φεύγουν από τις γραμμές μας».

Αναφερόμενος στην συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση είπε, ότι κατά την τυπική έννοια έχουμε και τώρα ένα «μνημόνιο κατανόησης», ως μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας και δανειακής σύμβασης με τον ESM και τους άλλους θεσμούς, για να υπογραμμίσει ότι ωστόσο αυτή τη φορά το περιεχόμενο της συμφωνίας έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα.

Αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία διαφοροποίησης. Στη ρητή δέσμευση για απομείωση του χρέους. Τον στόχο για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή για ήπια προσαρμογή με αποφυγή μέτρων ύψους 20 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά. Τη σύναψη της συμφωνίας με ένα διεθνή οργανισμό (ESM) υπό διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο -και όχι υπό το αγγλικό δίκαιο- με την οποία η Ελλάδα ανακτά τα προνόμια και τις ασυλίες της ως κυρίαρχο κράτος. Την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με βάσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Τη δημιουργία ενός δικτυού προστασίας για τους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας με την εισαγωγή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Τη ρητή πρόβλεψη για μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής, καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, «την οποία μάλιστα η Ν.Δ. και η κυρία Βούλτεψη σπεύδουν να αμφισβητήσουν σε αντίθεση με ό,τι ψήφισαν στη Βουλή».

Ο κ. Παππάς τονίζει ότι “η πορεία απαλλαγής από τις νεοφιλελεύθερες συνταγές ξεκίνησε και είναι συνεχής”, αναφερόμενος σε πολιτικές που εφαρμόζονται και βάζουν φρένο στη νεοφιλελεύθερη λογική, είτε μονομερώς, είτε ως μέρος της συμφωνίας (ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση, 100 δόσεις, αγώνας για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μη απελευθέρωση απολύσεων, μη μείωση μισθών-συντάξεων, κατάργηση 5ευρω στα νοσοκομεία, παραμονή υπό δημόσιο έλεγχο της “μικρής ΔΕΗ”, του ΑΔΜΗΕ, της ΕΥΔΑΠ κ.α.)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε