Υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, τάχθηκε ο Επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολτικά 90.1 αρνήθηκε ότι στόχος του είναι μετά τις εκλογές να γίνει υπουργός και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για αναγκαία κοινωνική συσπείρωση που πρέπει να αγγίξει το 51%. Τέλος, τόνισε πως είναι απαραίτητο να αναδιαμορφωθεί ο ρόλος των debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.
Στην παρατήρηση ότι είναι βαρετή η προεκλογική περίοδος συμφώνησε και τόνισε ότι “ πρέπει να φύγουμε από αυτό το παλιό debate των προηγούμενων εποχών. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτούς τους παράλογους μονολόγους. Χρειαζόμαστε πραγματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών, με τους δημοσιογράφους να έχουν απλώς το ρόλο διαιτητών.”
Σε ερώτηση για το ποιος θα είναι νικητής, ο κ. Θεοδωράκης, δε δίστασε να απαντήσει ευθέως πως δεν μπορεί να κάνει κάποια εκτίμηση, ενώ προσθεσε πως, “Ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, είχε μεγάλη πτώση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απογοητεύσει τον κόσμο.”
Με έμφαση ο Επικεφαλής του Ποταμιού, δήλωσε πως απαιτείται “κοινωνική συμμαχία του 51%”, ενώ, παράλληλα δήλωσε πως, “πολιτικές αλλαγές θα γίνουν μόνο όταν όλος ο λαός στρατευτεί κ ενωθεί”.
Αμφισβητώντας τα δύο μεγάλα κόμματα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε, “Πέραν από το μεγάλο μνημόνιο υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ότι θα μπορέσουμε να ‘ξεγελάσουμε’ τους εταίρους.” Συνέχισε, λέγοντας, “ Αν δε συνεργαστούμε και δεν υπηρετήσουμε αυτά που υπογράψαμε, διορθώνοντας βεβαίως επιμέρους θέματα, ο κορμός δεν αλλάζει, τότε θα πάμε και σε τέταρτο μνημόνιο. Πρέπει να τηρήσουμε τα συμφωνθέντα”.
Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι αυτοσκοπός του δεν είναι να γίνει υπουργός. “Δε θέλω να γίνω υπουργός. Όχι επειδή δε θέλω να αναλάβω ευθύνες. Στόχος μου εξαρχής, αφήνοντας τη δημοσιογραφία, ήταν να παρουσιάσω ένα άλλο είδος πολιτικής”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια του Ποταμιού, που αφορούν στην προεκλογική περίοδο, “Θα πούμε, ποια θα είναι η ομάδα διακυβέρνησης που θα λάβει μέρος εάν κληθούμε. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι”.