Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Στα τηλέφωνα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ -ΠΟΤΑΜΙ για την επομενη μέρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο κυνήγι των αναποφάσιστων και της αποχής ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του παράλληλα στο παρασκήνιο είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη Χαριλάου Τρικούπη και το ΠΟΤΑΜΙ για την “επόμενη μέρα” των εκλογών.

Βασικό αντικείμενο αυτών τω παρασκηνιακών διαβουλεύσεων η άμεση συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ αν καταφέρουν και είναι τελικά μέσα στη νέα Βουλή και οι ΑΝΕΛ είναι αυτονόητη η συνεργασία με σοβαρές όμως ενστάσεις από τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι σε αυτές τις παρασκηνιακές συζητήσεις γίνεται αναφορά ακόμη και σε ονόματα που θα στελεχώσουν μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Για παράδειγμα ο Νίκος Χριστοδουλάκης που είναι υπουργός Οικονομίας στη υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πρόσωπο που πιθανόν να είναι μέλος μιας νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικότερα πάντως αν ο κ. Τσίπρας είναι ο νικητής των εκλογών φέρεται ανοιχτός στον σχηματισμό κυβέρνησης με πρόσωπα ευρείας αποδοχής. Έτσι στελέχη όπως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (υπ. Δικαιοσύνης) και ο Παναγιώτης Νικολούδης (καταπολέμηση της Διαφθοράς) θεωρείται βέβαιο ότι θα βρίσκονται και στη νέα κυβέρνηση, ενώ και ο Γιώργος Χουλιαράκης (Οικονομικών) δεν αποκλείεται να μείνει στο πόστο του έχοντας άλλωστε και τη συμπάθεια των δανειστών

Προς το παρόν πάντως στην Κουμουνδούρου νοιάζονται για την νίκη στις εκλογές με μετριοπαθή στελέχη να ανησυχούν για την έκβαση της εκλογικής μάχης καθώς η συσπείρωση είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την ΝΔ που εμφανίζεται σαφώς πιο συσπειρωμένη σε ποσοστά μάλιστα που ξεπερνούν το 80%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε