Site icon NewsIT

Εκλογές 2015 – ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο “εχθροί” του Αλέξη Τσίπρα – Ένας εντός, ένας εκτός…

07.09.2015 | 15:30
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην Κουμουνδούρου, καθώς οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις καταγράφουν μέρα την μέρα αύξηση της συσπείρωσης των δυνάμεων του κόμματος, γεγονός που αν συνεχιστεί καθιστά βέβαιη την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.  

Οι εκλογολόγοι θεωρούν ότι ένα ποσοστό συσπείρωσης της τάξης του 70% σε σχέση με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι εφικτό, τη στιγμή μάλιστα που η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη φαίνεται να μην αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική στην εκλογική βάση του κόμματος, ενώ παράλληλα οι αναποφάσιστοι που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι η πλειοψηφία τους δεν θα κλείσει τελικά την παρένθεση της Αριστεράς.

Τα δύο debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και ιδίως εκείνο μεταξύ Τσίπρα-Μεϊμάρακη, σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, θα κρίνουν πολλά στο μέτωπο των αναποφάσιστων.

Γι΄αυτό το λόγο από δω και πέρα η Κουμουνδούρου μέσω των περιοδειών του κ. Τσίπρα και των ομιλιών των άλλων κορυφαίων στελεχών που σταδιακά θα μπουν στη φωτιά της προεκλογικής μάχης και αντιπαράθεσης θα εστιάσει στη σύγκρουση “παλιού” και “νέου” και ιδίως στο ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα την βελτίωση των όρων του 3ου μνημονίου, αλλά και στα ανοιχτά ζητήματα του χρέους, των “κόκκινων” δανείων και των εργασιακών σχέσεων, καθώς η μάχη με τους δανειστές δεν τελείωσε όπως είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας χθες στη ΔΕΘ.

Πάντως, το γεγονός ότι αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η συνιστώσα της “Αριστερής Πλατφόρμας” του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τα προβλήματα δεν μειώθηκαν στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς η τάση των “53+” διεκδικεί πλέον, με μπροστάρη τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το ρόλο της “εσωκομματικής αντιπολίτευσης” με ότι συνεπάγεται αυτό για το κόμμα και τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version