Πώς, όμως, μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Σίγουρα όχι με την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ή από την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης. Μολαταύτα, τούτο δεν σημαίνει πως ο κ. Μητσοτάκης θα καταργήσει τα επιδόματα ιδίως προς τους αδύναμους πολίτες.
[read4more]
Στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ακριβώς το αντίθετο: ότι, δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση να κοπούν επιδόματα. «Κανένα επίδομα δεν κινδυνεύει, κανένα επίδομα δεν κόβεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, αν και ξεκαθάρισε ότι όλα θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, λόγω έλλειψης δημοσιονομικού χώρου που θα επέτρεπε την αύξησή τους. Μοναδική εξαίρεση μπορεί ν’ αποτελέσει το επίδομα ανεργίας.
Όσο για τις λεπτομέρειες του «κοινωνικού συμβολαίου» και ιδίως ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων – στα οποία επιμένει ιδιαίτερα, όπως και στην απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας εκ μέρους των εργοδοτών – ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει απόψε σε θεματική εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΔ στο Βόλο.
Από τη Σάμο, εξάλλου, όπου βρέθηκε χθες (01.07.2019) ο κ. Μητσοτάκης κι αφού άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να εγκαταλείψει την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες προκειμένου να μη χάσει την προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού.
Σε σύσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνησή του θ’ αποτελέσει η αποσυμφόρηση των νησιών με επιστροφές προς την Τουρκία και όχι με μετακινήσεις προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Κίνηση που προϋποθέσει αλλαγές στη διαδικασία παροχής ασύλου, αλλά και τη διαφανή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «είναι απαραίτητο να πάρουμε από το λαό μια ισχυρή εντολή για ν’ αλλάξουμε τη χώρα», προειδοποιώντας ότι «δεν είναι ώρα για πειραματισμούς ή για αποχή και αλαζονεία, καθώς η κάλπη της Κυριακής είναι άδεια». Τόνισε δε πως ο ίδιος προτείνει ένα «μήνυμα ενότητας απέναντι σε μια πολιτική πόλωσης».